Twitter kullanıcıları bu hatayı konuşuyor!

Twitter düzenleme özelliği yeni bir güncelleme alıyor

Twitter’ın üç yıl boyunca hizmetindeki günlük kullanıcı sayısını her çeyrekte 1,9 milyona kadar fazla sayarak abarttığı ortaya çıktı. Hata, Twitter’ın hepsi tek bir kullanıcıya bağlı ve kullanımda olmayan birden fazla hesabı etkin olarak saymasından kaynaklanıyor. Bu yanlış sayım 2019’un ilk çeyreği ile 2021’in 4 çeyreği için verilen sayılar.

Twitter kullanıcıları bu hatayı konuşuyor! Üstelik her nasılsa Twitter bu yanlış sayımı ilk kez yapma değil. 2017’de de Twitter, kullanıcı sayısını üç yıl boyunca yaklaşık 1 milyon ila 2 milyon kullanıcı arasında fazla açıklamıştı. Tekrarlanan bu hata, bugün Twitter’ın 2022’nin ilk çeyreği için kazanç açıklamasında ortaya çıktı.

Twitter kullanıcıları

Güncellenen rakamlar aslında çok önemli değil: Twitter’ın şu anda 229 milyon günlük kullanıcısı var ve bu son çeyreğin şişirilmiş sayısından bile hala 10 milyon fazla. Ancak şirket henüz çok önemli bir anlaşma yapmışken bu yanlışlık Twitter için oldukça utanç verici. Bu noktada şirket zaten artık bu rakamları herkese açık olarak paylaşmayı da bırakıyor.

Twitter kullanıcıları

Twitter kullanıcıları bu hatayı konuşuyor!

Twitter, bu çeyrekte 1,2 milyar dolarlık gelir üzerinden 128 milyon dolarlık işletme zararı bildirdi. Şirketin gelirleri, “Ukrayna’daki savaştan kaynaklanan ters rüzgarla” yıldan yıla %16 artmış oldu.

Twitter kullanıcıları

Pazartesi günü Twitter, Elon Musk’ın 44 milyar dolarlık satın alma teklifini kabul etmişti. Anlaşmanın bu yıl içinde kapanması bekleniyor. Bekleyen satış nedeniyle Twitter, performansı hakkında bilgi akışını durduracağını ve “daha önce açıklanan tüm hedef ve açıklamaları geri çekeceğini” söyledi.

Galaxy Z Flip 4, büyük bir pil gücüyle gelecek