Twitter iOS kullanıcılarına özel güncellemesini sundu

Twitter iOS kullanıcılarına özel güncellemesini sundu

GIF kavramı ilk olarak 1987’de icat edilmiş olabilir, ancak birçok yönden hiç bu kadar popüler olmamıştı. Twitter şimdi iOS kullanıcılarına yönelik GIF özelliğini sunuyor. İşte tüm detaylar.

GIF kullanımı çok yaygın olmasa da hatrı sayılır bir kullanıcı kitlesine sahip. TV şovlarının, filmlerin ve en çok okunan haberlerin akılda kalan kliplerini paylaşmak istediğimizde çoğumuz GIF’lere yöneliyoruz. Üstelik Twitter kullanıcısıysanız, şirket artık bu klipleri oluşturmayı ve paylaşmayı kolaylaştırıyor. Uygulama yerleşik bir GIF yakalama özelliği içerecek şekilde iOS uygulamasını güncelledi. Tek yapmanız gereken kamera modülünü açmak ve kendi kliplerinizden birini kaydetmek için GIF moduna geçmek.

Özelliği, Twitter’ın kullanılabilirliğini duyurduğu yukarıdaki tweette görebilirsiniz. Şu anda, özellik yalnızca iOS’ta kullanılabilir. Önemli bir kaynak olan Engadget, Android cihazlar için GIF işlevselliği hakkında soru sormak adına Twitter’a ulaştı. Şirket iOS kullanıcılarından aldığı geri bildirimleri ile “gelecekteki güncellemeleri planlayacağını” söyledi. Buna göre uygulama öncelikle iOS kullanıcılarına sunduğu özellik ile deneme yapıp ardından android kullanıcılarına beklenen özelliği sunacak diyebiliriz.

Twitter iOS kullanıcılarına özel güncellemesini sundu

Kamera ile direkt olarak GIF oluşturma özeliiği uygulama için çok ciddi fark yaratacak bir detay değil ancak kullanıcı deneyimini artırmaya fazlasıyla yardımcı olacaktır. Bu da sosyal medya platformlarının birbiri ile yarıştığı bu dönemde platformu öne çıkarmaya yardım edebilir desek yanlış olmayacaktır.

Tesla hava araçları geliştirmeye çalışacak: Yeni teknolojiler tercih ediliyor