TwitPic’in Fotoğraf Arşivini Twitter Aldı

TwitPic Önümüzdeki Hafta Temelli Kapanacak

Twitter’dan gelen baskılar nedeniyle fotoğraf paylaşma platformunu kapatacağını duyuran TwitPic’in mevcut fotoğraf arşivi Twitter tarafından alındı.

Bir zamanlar kullanıcılarının iletilerinde resim paylaşmasına izin vermeyen Twitter’ın bu eksikliği TwitPic tarafından kapatılmış ve 2008 yılında kurulan platform kısa sürede Twitter kullanıcıları arasında popüler hale gelmişti. Dünyanın en çok kullanılan sosyal medya platformlarından biri haline gelen Twitter, zamanla fotoğraf paylaşımına da imkan sağlamış olsa da TwitPic ayakta kalmayı başardı.

Twitpic_DG

Ancak Twitter‘ın geçtiğimiz aylarda aldığı sürpriz bir kararla TwitPic‘i kapattırmak için harekete geçmesi ve firmayı kendi markasını ihlal etmekle suçlaması, TwitPic’in sonunu getirdi. Twitter’dan gelen baskılara ve yaptırımlara dayanamayan firma, geçtiğimiz ay yaptığı açıklamayla platformunu kapatacağını duyurmuştu. Bu duyurudan kısa bir süre sonra yapılan açıklamada platformun açık kalabileceği belirtilmiş olsa da, geçtiğimiz hafta yapılan açıklamayla orijinal karara sadık kalınacağı ve platformun 25 Ekim’de kalıcı olarak kapanacağı duyuruldu.

Ancak Twitter cephesinden sürpriz bir hamle geldi ve kullanıcılarının yüklediği eski fotoğrafların kaybolmasını istemeyen sosyal medya devi, TwitPic domainini ve platformda yer alan fotoğraf arşivini bünyesine kattı.

Windows 10 Kullanıcılarının Yüzde 41′i PC’de