Twitch abonelik fiyatları artıyor

Twitch, mobil satın alımlar için abonelik maliyetlerini güncelliyor. İşte tüm detaylar.

1 Ekim’den itibaren şirketin mobil uygulamasında yapılan 1. Kademe abonelik ve hediye alt fiyatları, şu anki aylık 6 ABD Doları tutarından 8 ABD Dolarına yükselecek. Tier 2 ve Tier 3 fiyatları etkilenmeyecek. Şirket bu yaz, masaüstündeki bir kanala abone olmanın 1. Seviye fiyatının ABD’de bir dolar artarak 5 dolardan 6 dolara çıkacağını duyurdu. Bu değişiklik ilk olarak Temmuz ayında yürürlüğe girdi; ABD’li izleyiciler için Twitch alt maliyetleri ilk kez arttı. Bu hareket, bu yılın başlarında İngiltere, Kanada, Avustralya ve Türkiye’deki Tier 1 denizaltılara yönelik benzer artışların ardından geldi.

Mobil cihazlardaki alt maliyetlerdeki daha büyük artış, muhtemelen her iki büyük teknoloji şirketinin de uygulama içi satın alımlar için talep ettiği ücretlere bir yanıt. Bu konu, şirketlerin bazı antitröst davalarına düşmesine neden oldu ve çeşitli kullanım durumları için komisyon yüzdelerini düşürdüler.

Twitch abonelik fiyatları artıyor

Hem Apple hem de Google, Dijital Pazarlar Yasasına yanıt olarak Avrupa’da yeni ücret yapılarını da benimsedi. Çoğu konuda artan fiyatlar ne yazık ki hız kesmeden her platforma yansımaya devam ediyor. Bu kapsamda Twitch de bunlardan etkilenenlerden biri oldu. Artışlar dolar bazında olduğu için en çok da kullanıcıları etkileyecektir ancak bu konuda yapılacak bir şey yok. Dolar bazında ufak artışlar olsa da TL karşılığında fark büyüyecektir.

Indiana Jones Oyunundan Yeni Bir Fragman Yayınlandı