Türksat 5B için uzay yolculuğu başladı!

Türksat 5B için uzay yolculuğu başladı!

Türkiye’nin yeni uydusu Türksat 5B için uzay yolculuğu başladı. Yeni uydu ABD’nin Florida eyaletindeki Cape Canaveral Üssü’nden başarıyla uzaya fırlatıldı. SpaceX ise fırlatma anını canlı yayınladı. İşte detaylar.

Gözler Türkiye’nin uydusu Türksat 5B üzerinde desek yanlış olmaz. Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, Türksat Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Kemal Yüksek, Türksat Genel Müdürü Hasan Hüseyin Ertok, Türksat Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Şuayip Birinci ve beraberindeki bürokratlar, uydunun fırlatılışını Cape Canaveral Üssü’ndeki fırlatma merkezinde seyrettiler. Bugüne kadar görülmemiş yük kapasitesi ve güç değerleriyle öne çıkan Türksat uydu filosunun en güçlüsü Türksat 5B haberleşme uydusu, Türkiye saatiyle 06.58’de SpaceX firmasına ait Falcon 9 roketiyle uzaya gönderilmiş durumda.

Türksat 5B için uzay yolculuğu başladı!

Yeni uydu, en az 20 kat fazla kapasite verimliliği bulunan yüksek verimli uydu olarak karşımıza çıkıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,  Erdoğan, “Ülkemizin en güçlü ve en yüksek kapasiteli haberleşme uydusu olan Türksat 5B’yi uzaya fırlattık. Bu uydu projemizde de SpaceX firmasının Falkon 9 roketini tercih ettik. Sayın Musk’ı ve SpaceX firmasını, Türkiye karşıtı lobilerin şantajına ve baskısına boyun eğmedikleri için şahsım, milletim adına tebrik ediyorum. Türksat 5B uydumuz 42 derece doğu yörüngesinde hizmet veren ve televizyon yayıncılığının yükünü taşıyan Türksat3A ve Türksat4A uydularına yedeklik yapacaktır” ifadelerini kullandı.

Apple macOS 12.2 beta sürümü, gelişmiş bir Müzik uygulaması içerecek