Türkiye’de sadece 1 tane yüksek riskli il kaldı

Türkiye'de sadece 1 tane yüksek riskli il kaldı

Aşılama sürecinin başlaması ile birlikte Türkiye’deki risk haritasının rengi tamamen değişti. Sadece 1 tane yüksek riskli il kaldı.

Türkiye’de sadece 1 tane yüksek riskli il kaldı. Covid-19 pandemisi ile mücadele ülkemizde devam ederken aşılama çalışmalarına hız verildi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan korona virüsün Türkiye’deki risk haritası ile yüzleri bir nebze olsun güldüren bir haber geldi. Risk haritasına göre kırmızı renk ile gösterilen iller ‘çok yüksek riskli’ olarak gösteriliyordu. İllerin genelinde kırmızı rengin azalması korona virüs salgınında görmek herkesin görmek isteyeceği bir tablo.

Türkiye’de sadece 1 tane yüksek riskli il kaldı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda Kovid-19 risk haritasında “çok yüksek riskli” kategorisinde “kırmızı” renkte kalan tek ilin Şanlıurfa olduğunu açıkladı. Risk haritasında kırmızı renkte kalan tek il olan Şanlıurfa’daki Covid-19 aşılanma oranı ise yüzde 53,1’e ulaşmış durumda.

Haberler iyi ancak aşıya devam

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın açıklamasına göre, Covid-19 risk haritasında “çok yüksek riskli” kategorisinde kırmızı renkle tanımlanan tek ilimiz Şanlıurfa olarak görünüyor. Trabzon, Bursa, Adıyaman ve Mardin için de tabloda güzel gelişmelerin yaşandığını açıklayan Bakan Fahrettin Koca bir kez daha vatandaşları aşı olmaları konusunda uyardı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Vaka sayıları azalmadıkça kayıplarımız azalmıyor. Bugün tedbir alıp harekete geçmezsek yarın daha ağır yükler taşıyabiliriz. Sevdiklerimiz için aşı olup tedbirlere uyalım.” diyerek aşının öneminin altını çizdi.

24 Ağustos’ta açıklanan Türkiye’nin günlük korona virüs tablosunda yer alan verilere göre; 19 bin 191 yeni vaka tespit edildi. Vefat sayısı ise 230 olarak açıklandı. İyileşen sayısı 15 bin 373 olurken dün 293 bin 37 test yapıldı.

Samsung, Hava Durumu uygulamasında reklam göstermeyi durdurdu