Sanayi Bakanlığı resmi Twitter hesabı “@TCSanayi” üzerinden bugün sabah saatlerinde yeni müjdeyi verdi. Okullara kodlama, yazılım dersi geliyor. Detaylar haberimizde.
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri IŞIK’ın ağzından yapılan bir paylaşım ile @TCSanayi isimli resmi Twitter hesabı üzerinden ortaokul ve lise müfredatına kodlama, yazılım dersinin ekleneceğinin müjdesi verildi. Çalışma, Milli Eğitim Bakanlığı ile ortak yürütülecek ve en kısa sürede okullarda bu uygulamaya başlanacak. Benzer bir durum geçtiğimiz yıl Nisan ayında ilköğretim seviyesindeki öğrenciler için gündeme gelmişti.
Milli Eğitim Bakanlığı bünyesindeki Bilişim alanı öğretmenleri aracılığı ile verileceği tahmin edilen yeni ders, aynı zamanda yeni öğretmen alımlarının da ilk sinyallerini verebilir. Eğer ders zorunlu olursa muhtemelen yeni öğretmen alımları yapılacaktır. Ancak dersin seçmeli olması durumunda mevcut öğretmen kadrosu yeterli gelebilir. Bu konuda yorum yapmak için henüz erken.
Okullarda yazılım dersi ilk değil
Okullarda kodlama, yazılım dersinin örneklerini daha önce dünya çapında görmüştük. Avustralya’da bu konuda yatırımlar hızla devam ederken ABD’de de okullarda yazılım dersi verilmesinin çalışmaları başlamıştı. Gelişen çağa ayak uydurmak adına okullarımızda kodlama dersinin verilecek olması oldukça sevindirici. Gençleri bilişim sistemlerine birinci elden yönlendirmek, aynı zamanda ülkemizde yazılım alanında önemli bir atılım olacaktır. Konu hakkında yapılan paylaşıma aşağıdan ulaşabilirsiniz.
Şimdi söz sırası sizde. Sizce okullarda kodlama dersinin verilmesi gençler için faydalı olacak mıdır? Okullarda kodlama dersi zorunlu mu yoksa seçmeli mi olmalı? Düşüncelerinizi yorumlar bölümünde bekliyoruz.
Yorumlar kapatıldı.