Okullarda dijital eğitimin avantajı: Mektebim Okulları

mektebim

Dünya’da büyük bir başarıya sahip olan kişiler, programlama ve kodlama becerilerinin en az temel dersler kadar önemli olduğunu söylüyorlar. İlk olarak Amerika da başlayan çocuklara kodlama dersi, artık ülkemizde de görmek mümkün. Dijital eğitime olan yaklaşımlarını,  önde gelen eğitim kurumlardan biri olan, Mektebim okulları ndan dinliyoruz.

Çocuğun keşfetme isteğini artırmak için merak duygusunun tetiklenmesi gerekiyor. Buluş yoluyla öğrenme, öğrencinin kendi etkinliklerine ve gözlemlerine dayalı olarak yargıya varmasını teşvik ediyor ve  öğretmenin zihinde kalıcı olmasını sağlıyor. Mektebim okulları ‘nda, çocuklardaki doğal keşfetme arzusunu öğrenme davranışına yöneltmek için, dijital eğitimin avantajlarından yararlanıyor.

Dijital eğitimin temel amacı; 21. yüzyıl gereklerinin bilinmesi ve bu doğrultuda öğrencilere analiz ve sentez yapabilen, modelleyebilen ve sunabilen bir eğitim ortamı hazırlanması olarak tanımlanır. Mektebim’de 3. sınıftan 12. sınıfa kadar olan seviyelerde dijital bazlı eğitim uygulanıyor. Bu sayede çocuklarda, Araştırmacı ve sorgulayıcı ortama zemin hazırlanıyor.  Öğrencilerin kalıcı öğrenmesini sağlanıyor ve yaratıcılıkları kolaylaştırıyor. Bununla birlikte yüz yüze ve sanal ortamlarda öğrencilerin iletişim içinde olmasını sağlanıyor ve öğrencilere  her yerden kesintisiz bilgi ulaşımına imkân veriliyor.

iPhone 8’in yeni çizimi ortaya çıktı!