Türkiye Twitter’da Filenin Sultanları’nı konuştu!

Filenin Sultanları

Geçtiğimiz hafta Twitter’da gündem voleybol oldu. Türkiye Twitter’da Filenin Sultanları’nı konuştu. İşte detaylar.

Olimpiyatların başladığı günden itibaren tüm dünyada sporseverlerin ilgisi Tokyo’ya çevrildi. Hentboldan judoya, atletizmden kaykay sporuna kadar birçok farklı spor dalında mücadele tüm hızıyla devam ederken, bu sporlar arasında hem dünyada hem de Türkiye’de bir dal, bu olimpiyatlarda özellikle öne çıktı. O branş ise; voleybol.

Öte yandan, diğer büyük spor etkinliklerinde olduğu gibi, Olimpiyatlar için de sohbetler genelde Twitter üzerinden dönüyor. Büyük etkinliğin öncesinde, sırasında ve sonrasında Twitter, dünya çapındaki sporseverler için, gezegenin dört bir yanından en iyi sporculara dair birinci sınıf içerik, gerçek zamanlı tepkiler ve en iyi sohbet imkanını sunuyor.

Filenin Sultanları

2021 Olimpiyatları’ndaki sohbetler ile ilgili Twitter, 21 Temmuz 2021 ile 28 Temmuz 2021 tarihleri arasında dünya çapında ve Türkiye bazında ülkeler, takımlar, sporcular ve Tweetler için en çok konuşulan konuları açıkladı. Bu verilere damgasını vuran ise voleybol ve Filenin Sultanları oldu.

Türkiye Twitter’da Filenin Sultanları’nı konuştu!

Olimpiyatlarda mücadelesine Çin’e karşı alınan 3-0’lık net galibiyetle başlayan Türkiye kadın voleybol milli takımımız, olimpiyatlarda Twitter’da en çok konuşulan, tweetlenen ve en çok etkileşime giren takım oldu. Türkiye’de bu dönemde Twitter’da açık ara en çok konuşulan spor voleybol iken, bunu judo, basketbol ve tekvando izledi.

21-18 Temmuz tarihleri arasında olimpiyatlarla ilgili 349.2 bin tweet atıldı. 142.4 bin tekil kişi, Olimpiyatlar hakkında tweet attı.

Kadın sporcularımız öne çıktı

Türkiye’deki olimpiyatlarla ilgili atılan tweetlerde dikkat çeken bir diğer nokta da en çok tweet atılan ilk 5 sporcunun kadın sporcular olmasıydı. Bu sporcular Ebrar Karakurt, Eda Erdem, Hatice Kübra İlgün, Busenaz Sürmeneli ve Hande Baladın oldu.

En çok kullanılan hashtag #Tokyo2020 olurken, bu hashtag’i #FileninSultanları hashtag’i takip etti.

En çok beğeni alan tweet ise Eda Erdem’in tweeti oldu.

Dünyada kaykay, hakkında en çok konuşulan dal oldu

En çok beğenilen porno yıldızı açıklandı