Turkcell, Euroasia’nın Kalan Hisselerini de Satın aldı

turkcell

Turkcell, %55,04’üne sahip olduğu Euroasia’nın kalan %44,96’lık hissesi için 100 milyon dolarlık bir fiyatlandırma ile SCM Holdings Limited (SCM) ile hisse satış sözleşmesi imzaladı.

Ukrayna’da faliyet gösteren life:) GSM Operatörünün %55,04’üne sahip olan Turkcell görkemli bir lansman ile Ukrayna kullanıcılarını 3G şebekesiyle tanıştırmıştı. life:)’ın 2.3 milyonluk kullanıcısına Turkcell kalitesinde 3G desteği sunması ise Turkcell’in SCM Holdings Limited (SCM) ile hisselerinin tamamını almasını hızlandırdı.

Kamuyu Aydınlatma Platformun KAP’a yapılan açıklamaya göre, Turkcell, Euroasia’nın kalan paylarının tamamını 100 milyon dolara satın alma sözleşmesi imzladı. Buna göre Euroasia’nın, Ukrayna’da mobil telekom pazarında “life:)” markasıyla faaliyet gösteren Astelit’in yüzde 100’üne sahip olduğu anımsatılarak, bu satın almanın gerçekleştirildiği vurgulandı.

Fiyatlandırma ve Satış Süreci ise şöyle işleyecek;

Satış işleminin başlaması, hisse satış sözleşmesinin imza tarihinden itibaren 30 takvim günü içinde tamamlanmasıyla olacaktır ve satın alma bedelinin (100 milyon dolar) tamamının kapanış gününde ödeneceği Turkcell tarafından KAP’a bildirildi.

fft99_mf5718030

Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu satın alma işlemi için yaptığı açıklamada şunları belirtti.

Turkcell olarak faaliyette olduğumuz ülkelerde konumumuzu daha da güçlendirmek için organik ve inorganik büyüme opsiyonlarını değerlendiriyoruz, “Bu kapsamda ilk büyük adımı Ukrayna’da atıyoruz” ifadelerini kullandı.

kaan-terzioglu

Ukrayna, Turkcell’in uluslararası operasyonları için önemli bir başarı hikayesi olduğunu düşünüyorum ve deneyimlerimizi bölgeye taşırken Ukrayna’nın bizim içinde bir pilot ülke olacağına inanıyorum diyen Terzioğlu, sözlerine şöyle devam etti;

“Ukrayna’daki 3G ihalesinde en büyük yatırımı yapan life:)’ın 3G hizmetlerini 4 Haziran’da yaptığımız lansman sonrası, çok kısa sürede 2,3 milyon müşterisinin kullanımına sunması, bu inancın yerinde olduğunun bir göstergesidir. Bu satın alma ile bu ivmeyi daha da hızlandırmanın ve life:)’ın pazarda daha güçlü bir oyuncu olarak Turkcell Grubu’na olan katkısını artırmasının önünü açmış oluyoruz.”

Turkcell’de ki değişimin farkında mısınız?