Kocaeli’ye 60 Milyon TL Yatırım

Turkcell Superonline

Turkcell Superonline, Türkiye’nin en hızlı sanayileşen ili Kocaeli’de basın toplantısı düzenledi. Toplantıda Turkcell Superonline’ın Türkiye’ye ve şehre yaptığı yatırımların yanı sıra üstün teknoloji ve müşteri memnuniyetini bir araya getiren yeni ürün ve hizmetleri anlatıldı.

Turkcell Superonline Bireysel Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ceyhun Özata, toplantıda yaptığı konuşmada, 2008 yılında Türkiye’yi geleceğin teknolojisiyle donatmak üzere fiber optik yatırımlarına başladıklarını ve ışık hızında interneti 2 milyon ev ve işyerinin kapısına kadar getirdiklerini belirterek; 2014 yılı üçüncü çeyrek sonuçlarına göre, 686 bini fiber kullanıcısı olmak üzere müşteri sayılarının 1.1 milyona ulaştığını, ses müşterilerinin sayısının da 500 bini geçtiğini aktardı.

Bugüne kadar Türkiye genelinde 2,5 milyar TL’lik, yalnızca Kocaeli’de ise 60 milyon TL’lik yatırıma imza attıklarını ifade eden Özata, “Telekomünikasyon sektöründeki yatırımlar, diğer sektörlerin büyümesi için itici güç haline geldi. Kocaeli’den dünyaya üretim yapan büyük sanayi kuruluşlarından küçük ya da orta boylu işletmelere ve şehir sakinlerine kadar herkesin bu bilinçle hareket ettiğine inanıyoruz. Türkiye’nin sanayi başkenti Kocaeli’de dünya ile aynı dönemde fiber yatırımlarına başlayarak, ülkemizin rekabet gücüne önemli bir katkıda bulunduk ve bu katkımızı önümüzdeki dönemde de artırarak sürdürmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.

Turkcell Superonline

Kocaeli’de şimdiye kadar kurdukları 455 kilometrelik fiber ağ ile 50 bine yakın ev ve işyerinin kapısına kadar 1000 Mbps hızında internet hizmeti götürdüklerini de belirten Özata, yaklaşık 20 bin fiber internet müşterisineulaştıkları şehirdeki fiber kullanıcılarının aylık ortalama veri tüketiminin 55 GB, ortalama hızın ise 27 Mbps olduğunu anlattı. Özata, Kocaeli’de 13 bin ses müşterisine hizmet verdiklerini sözlerine ekledi.

Özata, fiber altyapının yarattığı farkla en yüksek teknolojiye sahip ürün ve hizmetleri tüm Türkiye’deki müşterilerinin ayağına götürmek için çalıştıklarını belirterek; fiber internetseskamerainternet güvenliğieğitimoyun ve yeni Turkcell TV Plus ürünü ile evlerde iletişim ve eğlence platformu olarak hizmet verdiklerini söyledi.

Dünyada televizyon izleme alışkanlıklarının değiştiğini, 2006 yılında televizyon izleyicilerinin yüzde 69’u yayın akışını takip ederken, bu oranın 2013 yılında yüzde 32’ye gerilediğini ifade eden Özata, geriye kalan yüzde 68’in ise “seç-izle” seçeneğiyle kontrolü ele aldığını aktardı.

Ceyhun Özata, kısa süre önce tanıtımını gerçekleştirdikleri Turkcell TV Plus kutusunun 63 bin evde yerini aldığını belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Turkcell sinerjisiyle geliştirdiğimiz kişisel televizyon platformu Turkcell TV Plus’ın en önemli özelliği üstün teknolojisiyle geleceğin televizyon izleme deneyimini bugüne taşıması. Turkcell’in güçlü 3G ve Turkcell Superonline’ın fiber altyapısı üzerinden hizmet veren platform sayesinde akıllı telefon, tablet ve bilgisayarların yanı sıra TV Plus kutusu ile evlerdeki yerini alıyor. Herhangi bir kanalı 12 saat geriye alma olanağı sunan TV Plus, ayrıca istenilen programı buluta kayıt etme özelliğiyle fark yaratıyor ve gerçek çoklu ekran deneyimi ile televizyon keyfi zaman ve mekâna bağımlı olmaktan tamamen kurtuluyor. Örneğin; evde izlemeye başladığınız bir filmi, kaldığınız yerden akıllı telefonunuzdan izlemeye devam edebiliyorsunuz.”

Özata, hem Kocaeli’de hem de tüm Türkiye’de kurumsal müşterilerine toplam telekom çözümleri sunduklarını ifade ederek, “Bu kapsamda yeni bir yatırımı Kocaeli’de hayata geçireceğiz. Gebze’de temeli atılacak veri merkezimiz ile mevcut veri merkezi kapasitemizi ikiye katlayacağız. Yaklaşık 22 bin metrekare kapalı alanda, 10 bin metrekare veri merkezi alanına; Tier-4’e hazır altyapı ile 3 noktadan yedekli fiber altyapıya, ileri deprem güvenliğine veLeed sertifikasına sahip çevreci tesisle kurumlara en üst kalitede ve güvenilirlikte hizmet vereceğiz” dedi.

Yeni PlayStation 4 Oyunu The Order: 1886