Türk Telekom’un Mega Reklamının Perde Arkası

Türk Telekom

Ünlü futbolcu, Türk Telekom’un GiGA 4.5G hızı ile Cristiano ‘Fiberliano’ Ronaldo oldu, her kanalda her dakika aynı reklam dönerken, bir yandan da Türkiye’nin dört bir köşesi reklam afişleriyle kaplandı!

Türk Telekom‘un “en hızlı 4.5G’den üç kat daha hızlı” olduğunu iddia ettiği GiGA 4.5G servisinin tanıtılması için dünyanın en hızlı futbolcularından biri olan Cristiano Ronaldo’yu buluşturduğu reklam filminin kamera arkası görüntüleri yayınlandı.

Türk Telekom’un Avea ile birleşmesinden sonra özellikle Avea kullanıcıları arasında dile getirilen “Ev telefonu kullanmak” hissiyatını geri plana itmek için, tüm marka algısını baştan yaratacak bir stratejiye ihtiyacı vardı. Bu nedenle Türk Telekom için “hız” ve “high-end marka” konseptlerini öne çıkaran dev bir prodüksiyona imza atılarak, filmin çekimleri Madrid ve İstanbul’da dört günde tamamlandı. Tüm yapım sürecinde Ronaldo’ya yüz yedi oyuncu eşlik ederken, şu aralar tüm kanallarda dönen reklam filminin yönetmenliğini dünyaca ünlü Hollandalı yönetmen Marco Grandia, görüntü yönetmenliği ise Matrix serisiyle tanınan Ross Emery üstlendi. Türk Telekom yetkilileri, çekimlerin sonunda ‘dünyanın en hızlı’ futbolcularından biri olan yıldız oyuncuya, yerel bir “güzellik yaparak” kültürümüzün önemli bir parçası olan nazar boncuğu hediye etmeyi unutmadı.

Reklam Filmine Özel Artırılmış Gerçeklik Uygulaması

Türk Telekom, Ronaldo’lu GiGA 4.5G reklamının kamera arkası filmine özel ‘GiGA CR7’ adlı bir uygulamayı kullanıma sundu. ‘Artırılmış Gerçeklik’ teknolojili uygulama, iOS ve Android mağazalarından indirilebiliyor. Uygulama reklam görsellerine yaklaştırıldığında kullanıcıları kamera arkası görüntülerine yönlendiriyor.

Ronaldo’nun saatte 33 kilometreye ulaşan hızından yola çıkılarak “#sanahızmıyok” teması üzerine kurulan kampanya, dijital mecrada #ronaldoyahızlazım temalı bir “teaser” süreciyle duyruldu. Halen yayında olan ana reklam filmi ise “Hızın yeni adı; GiGA 4.5G” sloganıyla gösterimde. Filmde, Real Madrid’li yıldız futbolcu Ronaldo’nun teknolojik bir laboratuvar ortamında kendisi ile ilgili bir problemi anlamaya çalışırken Türk Telekom’un GiGA 4.5G teknolojisiyle tanışması konu ediliyor. Aradığı hızı bulmak için Türk Telekom mağazasına gelen Ronaldo, mağaza çalışanıyla Türkçe sohbet ederek ‘Ronaldo’ya hız lazım’ diyor. Ayrıca ne dediği biraz zor anlaşılsa da Türk Telekom’un son yıllarda yatırım sürecini hızlandırdığı fiber altyapısını vurgulamak için ‘fer değil, fiber’ diyor.

‘Matrix’ Serisi İle Ünlenen Görüntü Yönetmeni Ross Emery Dokunuşu

TBWA\ISTANBUL reklam ajansı tarafından hazırlanan ve prodüksiyonu Depo Film tarafından gerçekleştirilen reklam filminin yönetmen koltuğunda birçok popüler reklam filminden tanınan Marco Grandia yer aldı. Filmin görüntü yönetmenliğini ise ‘Matrix’, ‘Wolverine’ gibi yapımlarda imzası bulunan Ross Emery üstlendi. Filmin post prodüksiyonunu Hollandalı şirket Ambassadors ile Türkiye’nin ünlü post prodüksiyon şirketlerinden biri olan Sinefekt tamamladı. Fotoğraf çekimlerini ise Warwick Saint üstlendi.

Türk Telekom

Bakalım reklam ve marka algısı için çok büyük bütçeler ayıran Türk Telekom, mobil dünyadan başını kaldırıp Adil Kullanım Kotası ve Türkiye’nin çok büyük bir kısmının faydalanamadığı Fiber altyapı hizmetleri için yeterli yatırımı yapacak mı?