Türk Telekom’dan 1.39 Milyar Lira Zarar!

turk telekommm

Türk Telekom büyük zarar açıkladı. 2016 yılının son çeyreğine kadar kar eden firma, son çeyrekte büyük zarar etti. Firmadan yapılan açıklamaya ve zararın nedenine haberimizden ulaşabilirsiniz.

Türkiye’nin en önemli operatörlerinden olan Türk Telekom 2016’yi zarar ederek kapattı. Büyük bir birleşme ile kendi bünyesinde olan  TTnet ve Avea ile birleşen firma, hizmetlerinin tamamını tek çatı altından vermeye başladı. Büyük bir yapılanma çalışmasının ardından gerçekleşen birleşme işlemi, başarıyla sonuçlanmıştı.

2016 yılında 4.5G teknolojisine geçiş ile mobil ağlarda büyük bir gelişme kaydedilmişti. Operatörler 4.5G teknoloji için büyük satın alımlar yaparak altyapılarını yenilemişti. Fiber konusunda da yatırımlarını hızlandıran firmalar bu alanda yeterli olmasa da gelişme kaydetmişti. Türk Telekom ise ‘Fiberliyoruz’ kampanyası ise fiber internet ve 4.5G için reklam çalışmalarını düzenlemişti.

2016’nın ilk üç çeyreğinde yapılan büyük altyapı harcamasına rağmen zarar etmeyen Türk Telekom ilk 9 ayda 664 milyon lira net kar açıklamıştı. Son çeyrekte ise işlerin pek de yolunda gittiği söylenemez. 2016 yılının son çeyreğinde operatör, 1.30 milyar lira zarar etti. Dolar kurunun inanılmaz oranda artması nedeniyle yaşandığı açıklanan bu zarar nedeniyle şirket, büyük kısmını kar ederek geçirdiği yılı zararla kapattı. Yıl sonu görünüme bakıldığında ise 724 milyon lira zarar edildiği görülüyor.

Bir operatör için kabul edilebilir miktarda olan bu zararı Türk Telekom’un 2017’nin ilk günlerinde kapatması bekleniyor. Firmanın yeni CEO ile birlikte girdiği gelişme hareketlerinin de özellikle OAŞ konusunda hem ülkeye hem de firmaya katkı sağlaması bekleniyor. Hatırlanacağı üzere Turkcell, Türksat ve Vodafone tüm Türkiye’yi kapsayacak bir fiber altyapı  kurmak için Ortak Altyapı Şirketi’ni kurmuştu. Türk Telekom davet edilmesine rağmen başlangıçta bu oluşuma katılmamıştı. Başbakan Binali Yıldırım’ın da destek verdiği oluşuma  Telekom da yeni CEO’su ile birlikte yeşil ışık yakmıştı.

 

Google Milyonlarca Uygulamayı Kaldırmaya Hazırlanıyor