TSMC mobil tarafta fiyatları arttıracak

tsmc

Dünyanın en önemli yarı iletken üreticilerinden biri olan TSMC, müşterilerine gönderdiği bir yazıyla ara malların zamlanacağını bildirdi.

TSMC mobil tarafta fiyatları arttıracak. Enflasyon her ne kadar ülkemizin kronikleşmiş bir problemi olarak görülse de, son yıllarda bu sorun bütün dünyayı etkisi altına almış gibi görünüyor. Özellikle pandemi nedeniyle ülkelerin ekonomilerini ayakta tutabilmek adına büyük hibeler dağıtması ve bunu destekleyebilmek için para basma yöntemine başvurması, bu enflasyonun en önemli nedenlerinden biri.

TSMC mobil

Ancak nedeni her ne olursa olsun, sonuç olarak maliyetleri artan bir teknoloji piyasasından bahsediyoruz. Bu piyasanın en önemli yarı iletken madde üreticilerinden biri olan TSMC’de, müşterilerine gönderdiği bir yazıyla bir süredir dolaşan “zam” dedikodularını doğrulamış oldu.

TSMC mobil

TSMC mobil tarafta fiyatları arttıracak

Aslında TSMC 2021 yılı içerisinde hayli önemli bir oranda zam yapmıştı. Ancak şirket, müşterilerine gönderdiği yazıyla hammadde maliyetlerinin arttığını, buna ilave olarak talep artışı kaynaklı olarak yeni yatırımların yapılmasının da kaçınılmaz olduğunu ifade ederek, yakın bir zamanda ürünlerinde %5 ila %8 arasında bir zam yapılacağını belirtti.

TSMC mobil

Şirketin önceden böyle bir uyarıda bulunmasının amacı, müşterilerinin siparişlerini ayarlaması ve yeni tarife üzerinden hesaplamalarını yapabilmeleri. Tabi akıllı telefondan bilgisayara, otomobilden sunuculara pek çok alanda kullanılan bu çiplerde zam yapılması demek, nihai kullanıcının cebinden düne göre daha fazla para çıkması demek. Bununla birlikte teknoloji markalarının bu zammı ne oranda kullanıcılarına yansıtacakları ve dahası bunu ne zaman yapmaya başlayacakları ise bir hayli merak konusu.

Facebook davalardan kurtulamıyor!