Trump, 2022’nin başlarında kendi sosyal medya platformunu başlatacak

Trump, 2022'nin başlarında kendi sosyal medya platformunu başlatacak

Eski Başkan Donald Trump, yardımcısı Fox News’e planlarını anlattıktan birkaç ay sonra, 2022’de kendi sosyal medyasını başlattığını resmen açıkladı. Trump kendi platformunu “Truth Social” olarak adlandıracak. İşte detaylar.

Trump bir süredir sosyal medya platformları ile problemler yaşıyor. Şimdi kendi platformunu kurma çabası da görünüşe göre “Amerika’daki karşıt sesleri susturmak için tek taraflı güçlerini kullanan Silikon Vadisi’nin Büyük Teknoloji şirketlerine” karşı savaşma çabalarının bir parçası. Trump’ın destekçilerinden bazıları, sosyal ağların muhafazakar seslere karşı önyargılı olduğuna inanıyor. 2018‘de bir grup Twitter, Facebook ve Google’a dava açıp şriketleri antitröst yasalarını çiğnemek ve muhafazakar görüşleri bastırmak için komplo kurarak İlk Değişiklik haklarını ihlal etmekle suçlamıştı.

Trump, 2022'nin başlarında kendi sosyal medya platformunu başlatacak

Dosya birkaç kez mahkemeden düştü. Bu yılın başlarında yayınlanan bir New York Üniversitesi araştırmasına göre, dünyanın en popüler sosyal ağlarında muhafazakar önyargı olduğuna dair bir kanıt yok. Ancak, Facebook ve Twitter’ın 6 Ocak ABD Capitol ayaklanmalarının ardından Trump’ı platformlarından yasakladığı doğru. Twitter, o sırada tweetlerinin politikalarını ihlal ettiğini belirledi. Web sitesine göre, Trump’ın tweetleri “ülkedeki daha geniş olaylar bağlamında şiddeti kışkırtmak da dahil olmak üzere farklı izleyiciler tarafından harekete geçirilebileceği yollar barındrırıyordu”.

Bu ayın başlarında Trump, yasağın İlk Değişiklik haklarını ihlal ettiğini öne sürerek Twitter hesabını geri almak için dava açtı. Bir açıklamada “Taliban’ın Twitter’da büyük bir varlığı olduğu bir dünyada yaşıyoruz, ancak en sevdiğiniz Amerikan Başkanı susturuldu.” ifadelerine yer verildi.

Pinterest, tasarımını TikTok’a benzetecek bir güncelleme yapıyor