Trafik cezalarına geri ödeme yapılabilir: Yeni karar alındı

Trafik cezalarına geri ödeme

Trafik cezalarına geri ödeme yapılma ihtimali gündemde. Özellikle son dönemlerde bazı cezaların haksız yere verildiği ortaya çıktı. Hadi gelin konuyla alakalı merak edilen bütün detaylara birlikte bakalım.

Bugüne kadar trafik cezalarına geri ödeme işlemi çok nadiren gerçekleştirildi. Birçok kişi aldığı trafik cezasını ödemek zorunda kaldı. Sonuç olarak cezalarda herhangi bir hafifletme veya değişiklik yapılmadı. Ancak geçtiğimiz aylarda yaşanan bir olay nedeniyle trafik cezalarının geri ödenme ihtimali gündemde.

İstanbul’da belirli bir güzergahta birçok defa trafik cezası yiyen araçlar var. Bu araçların sürücüleri herhangi bir şey söylenmediğini ve bilgilendirme yapılmadığını ifade etti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ulaşım koordinasyon müdürlüğü minibüsler için 70 km/sa hızı sınır olarak kabul ediyordu. Vatandaşlar bunu 90 km/sa zannetti.

Trafik cezalarına geri ödeme yakında yapılabilir

Tüm bu yanlış anlaşılmalar ve sürücülere ceza tebligatı gelmemesi kafaları karıştırdı. Bunun üzerine kamu denetçiliği kurumu kendisine başvuran 500 kişi ile ilgili kararını verdi. Okul güvenliği ve öngörülebilirlik ilkesi açısından alınan kararların haksız olduğu söylendi. Böylece cezaların geri ödenme ihtimali ortaya çıktı.

Trafik cezalarına geri ödeme

Ceza kesildikten 9 ay sonra kendisine tebligat gönderilen sürücüler isyan etti. Üstelik aylarca kendilerine herhangi bir bilgilendirme yapılmadığı için cezalar kat kat artış gösterdi. Trafik yönetmeliğine konu ile ilgili yeni bir madde eklenip tebligat süresinin 30 gün ile sınırlandırılması gerektiği kararı alındı.

Okullar açıldı trafik kırmızıya bulandı!

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği bazı yolcu taşıyan şirketlerin 300 bin TL civarında trafik cezası ödemek zorunda kaldığını söyledi. Bu cezaları ödeyen şirketler kamu denetçiliği kurumu ile yakın temasa girdi. Böylece kendileri ile ilgili olumlu bir karar çıktı. Bakalım önümüzdeki günlerde gerçekten de trafik cezalarının geri ödenmesi ile ilgili bir karar alınacak mı?