GoPro Drone Üretmeye Hazırlanıyor

drone pilotu

Popüler ve çok satan aksiyon kameraların üreticisi GoPro, kameralarıyla yüzde yüz uyumlu olacak kendi drone’larını üreteceklerini açıkladı.

Dai Sugano

Aksiyon kamerası deyince, en önemli aksesuarların başında, drone’lar geliyor. Tersi de geçerli bir durum. Drone sahipleri için de aksiyon kameralar, olmazsa olmaz aksesurlardan biri.

Ancak pahalı ve hassas cihazlar olan aksiyon kameralarını drone’lara doğru ve güvenlik şekilde yerleştirmek ayrı bir uzmanlık konusu haline dönüştü. En çok satan aksiyon kameralarının başında gelen GoPro şimdi, kendi kameralarıyla doğrudan uyumlu olacak dört pervaneli drone’lar üreteceğini doğruladı.

nick woodman1
Nick Woodman

GoPro’nun CEO’su Nick Woodman’ın yaptığı duyuruya göre, GoPro sahipleri artık Dji gibi alternatif drone markaları araştırmak zorunda kalmayacaklar ve GoPro kameraları ile birlikte, kameraya tam uyumlu olan GoPro drone’larını satın alabilecekler.

Drone pazarı son birkaç yıl içinde öylesine büyüdü ki, büyük şehirlerde insanların şehir üstünde drone’larını uçurması nedeniyle yaşanan sorunlar yüzünden ABD’de ulusal havacılık otoritesi, drone uçurmak isteyenler için özel kurallar belirledi. Kuralları çiğnemenin cezası ise büyük. Aynı şekilde Tokyo’da da şehir halkı özel hayatı ihlal eden ve kalabalık parklarda tehlike yaratan drone’lardan bıktığı için Tokyo belediyesi şehir içinde drone uçurmaya önemli kısıtlamalar getirdi.

Türkiye’de fazla akıllı bir drone sevdalsının, Atatürk Havalimanı’ndaki pistlerin üzerinde drone uçurduğu, yayınladığı videolarla ortaya çıkınca, tüm ülke ayağa kalkmış, havalimanlarında drone’lara karşı özel önlemler alınmıştı.

 

 

Hava videoları için hangi Drone’u seçmeli?