Toshıba Wi-Fİ Destekli SD Kart Üretti

SD

Toshıba firması SD kartlarda yeni bir değişime gitti. SD kartları artık kablosuz olarak kullanabileceğiz. LAN SD kartları pazara sunan Toshıba, aynı zamanda veri aktarım hızını da yüzde 30 oranında arttırdı.

FlashAir teknolojisinde ilk olarak Toshıba tarafından sunulan kablosuz kartların kapasitelerinde de bir artış yaşandı. 16 GB ve 32 GB kapasitelere sahip olan kartların performansları da eski SD kartlarına göre daha iyi. Bu da bu kartları kullananlar için en çok ihtiyaç duyulan nitelik zaten. Herkes kendisine ait fotoğrafları, veri transferlerini daha hızlı yapan bir SD kart istiyordu. Toshıbanın ürettiği yeni FlashAir teknolojisi sayesinde hem hızda bir artış yaşandı hem de kullanımda bir kolaylık sağlandı. Çünkü artık SD kartları, bilgisayarlarda bulunan yuvasına veya kablo yardımıyla USB girişine gerek kalmadan da kullanabileceksiniz. Bunun için sadece lazım olan gereç, LAN bağlantısının olduğu bir yer.

SD

Kartların LAN bağlantısı özelliği kazanmasının yanında Androit ve İOS tabanlı telefonlarla iletişim kurmasının da yolu açıldı. Google Store ve App Stero’den bunun için gereken uygulamayı telefonunuza kurmanız yeterlidir. Bu uygulamadan sonra akıllı telefonunuzla doğrudan kart ile iletişiminiz sağlanacaktır. Bu özelliklerin getirilmesi işimizi daha da kolaylaştırdı diyebiliriz. Güvenlik konusunda da kaygınız olmasın. Çünkü WLAN SD kart başkalarının erişimini engellemek için endüstriyel standart güvenlik duvarına sahiptir.

Toshıba ürettiği bu ilk WLAN SD kart teknolojisini daha da geliştirmek için çalışmalar yapıyor. Bunun içinde FlashAir geliştirici internet ağını kurdu. Kurduğu bu online destekleme merkezinde Wi-Fi cihazları için uygulamalar bulunmaktadır. Bu uygulamalardan biriside Wi-fi cihazlarının WLAN SD kart teknolojisini desteklemesi için bulunan programlamadır.

Kısa zaman sonra bu teknolojik karta siz de sahip olabilirsiniz. Daha kullanışlı bir SD kart düşünenler için ideal bir çözüm. Fotoğraf makinesini çokça kullananlar, wi-fi destekli bir SD karta sahip olsalar daha iyi olurdu. Böylece kablo derdi hiç değilse yaşanmaz.