Sony Dünyanın En Hızı SD Kartını Duyurdu!

download

Japon teknoloji devi Sony, dünyanın en hızlı hafıza kartını duyurdu. Saniyede 300 MB veri okuyabilen kartın eşi benzeri yok. SF-G serisine sahip olan ürünü firma bugün tanıttı. Ürünün detaylarına haberimizden ulaşabilirsiniz.

Japon teknoloji devi Son, saniyede 300 MB okuma, 299 MB yazma hızına sahip olan yeni hafıza kartını duyurdu. SF-G serisine saip olan kart, dünyanın en hızlı hafıza kartı olarak  tanıtıldı.

32, 64 ve 128 GB kapasitede modellere sahip olacak olan kart UHS-II standardını kullanıyor. UHS-II arayüzü, klasik SD kart bağlantı noktalarına ek yeni pinler getiriyor. Bu sayede kartların çok daha yüksek hızlara çıkabilmesi mümkü hale geliyor.

Tamamen profesyonel bir seri olan SF-G serisi, akıcı 4K ve üstü çözünürlükte video kayıtları ve diğer teknik kullanımlar için üretilmiş. Su geçirmez olan kart aynı zamanda şok koruma özelliğine ve sıcaklık korumasına da sahip. X-Ray cihazlarından hasar görmemesi için de özel bir koruma hafıza kartına eklenmiş.

Engadget’ın haberine göre, Sony SF-G serisine çok yakın hızlar verebilen SanDisk ve Lexar marka ürünler bulunuyor.  SanDisk’s Extreme PRO UHS-II serisi ve Lexar’s Professional 2000x UHS-II serisi kartlar, saniyede 300 MB okuma yapabilirken 260 MB yazma yapabiliyor.

Henüz resmi satış fiyatı açıklanmayan ürünün yüksek kabul edilebilecek bir fiyat ile pazara girmesi bekleniyor.

iPhone’larda 32 GB Dönemi Sona Eriyor