Tom Hanks, yapay zeka ile ses taklidinin kurbanı oldu!

Tom Hanks, yapay zeka ile ses taklidinin kurbanı oldu!

Ünlü oyuncu Tom Hanks, bir reklamda yapay zeka ses taklidi ile sesinin kullanılmasını eleştirdi. İşte tüm detaylar.

Bir reklamverenin, oyuncunun izni olmadan diş hekimliği reklamlarını tanıtmak için Tom Hanks’in deepfake’ini kullandığı bildirildi. Hanks, Pazar günü Instagram’da takipçilerini “hiçbir ilgisi olmadığını” yazdığı yapay zeka tarafından oluşturulan video hakkında uyaran bir uyarı paylaştı. Hanks, yapay zekanın sektör için oluşturduğu zorluklar hakkında açık sözlü davrandı ve oyuncuların dijital benzerlerinin kullanılması, hala grevde olan Hollywood çalışanları tarafından dile getirilen en önemli endişe noktalarından biri.

Tom Hanks, yapay zeka ile ses taklidinin kurbanı oldu!

Daha geçen baharda Tom Hanks, Adam Buxton Podcast’inde yapay zeka ve derin sahtekarlıkların hem sanatsal hem de hukuki zorluklara yol açtığını söyledi. Hanks, “Yarın bana bir otobüs çarpabilir, ancak performanslarım devam edebilir, devam edebilir ve bunun yapay zeka veya deepfake ile gerçekleşmesi artık mümkün” ifadelerini kullandı. Ancak söz konusu dişçi reklamında kendisinin yer almadığını ve sesinin taklit edilmesini pek takdir etmediğini de belirtti.

Ünlülerin mirasından yararlanmak için yapay zekanın kullanılması zaten etik bir sorun haline geldi. Daha bu hafta sonu, Robin Williams’ın kızı Zelda Williams, Instagram’da “Hollywood yıldızlarının yapay zekaya karşı mücadelesini” desteklemek için bir gönderi paylaştı ve teknolojinin “rıza veremeyen” insanların ses yada görüntü benzerlerinin nasıl kullanıldığını ilk elden anlattı. Hollywood yıldızları hala grevde ve görünüşe göre bu grev bir süre daha sürecek.

Dükkan soyan hırsız telefonunu düşürünce geri dönmek zorunda kaldı