Tom Cruise ABD Başkanı mı olacak?

tom cruise abd başkanı

Sosyal medyada ortaya çıkan bir videoda, Tom Cruise’in çöl boyunca koşup başkanlık seçimleri için adaylığını açıklaması, tüm dünyanın dikkatini çekti. Peki ne oluyor? Kanye West’ten sonra şimdi de Tom Cruise mu ABD Başkanlık seçimi için aday oluyor?

Tom Cruise ABD Başkanı olmak için aday olsa, ne kadar oy alabilir, bilmiyoruz ama şimdiden sosyal medyada yüzlerce milyon insan bu fikir karşısında şaşkınlığını dile getirdi.

Tom Cruise ABD Başkanı olarak uzaylılarla mı savaşacak?

Hollywood’un ünlü yıldızı Tom Cruise benzerliği ile dikkat çeken Miles Fisher’ın oynadığı ve DeepFake teknolojisiyle Tom Cruise’un yüzüyle birleştirilen video Run Tom Run ismini taşıyor.

Aşağıda izleyebileceğiniz videoda, bir çölde koşmaya başlayan Tom Cruise, sıradan bir insan olmadığını, sinemada çok önemli rolleri oynadığını, çok güçlü bir karakteri olduğunu anlatıyor. Ve ardından 2020 Başkanlık seçimleri için aday olduğunu açıklıyor.

Sosyal medyada yüzlerce milyon insan bu videonun gerçek olduğuna inanırken, Tom Cruise, bol bol güldüğü bir reaksiyon videosu yayınlayarak bunun sahte olduğunu duyurdu. Ancak bu örnek, DeepFake teknolojisinin ne kadar tehlikeli olabileceğini de ortaya koydu. DeepFake teknolojisi ile bir insanı, asla yapmadığı bir eylemi yaparken göstermenin mümkün olduğunu tekrar anlamış bulunuyoruz.

tom cruise abd başkanı

Bu da ileride masum insanların suçlanabileceği, iftiralara ve linç girişimlerine maruz kalabileceği kasıtlı operasyonları gündeme getirebilecek.

Chrome güncellemesi laptoplara 2 saat kazandıracak

Pek çok teknoloji uzmanı ve futurist, DeepFake teknolojisinin yasaklanması ve etik dışı bir işlem olarak kamu bilincinde yer etmesi gerektiğini savunuyor. Bu videolar, şu anda uzmanlık gerektiriyor ve çok ünlü insanların yer aldığı “eğlenceli” göndermeler yapmak için kullanılıyor. Bu da şimdilik hepimize sempatik görünebiliyor. Ancak DeepFake uygulamalarının herkesin kolayca kullanabileceği seviyeye ulaşması toplum barışı için büyük bir tehlike. Bu halde, sıradan masum insanların, ağır iftiralarla ve yapmadıkları eylemlerle suçlanacağı tehlikeli bir dünya ortaya çıkmış olacak.