Tokyo Parklarında Drone’ları Yasakladılar

drones 101 guide1

Drone’lar, yani insansız küçük hava araçları, teknoloji severlerin yeni oyuncakları ancak o kadar çok sorun çıkarıyorlar ki, Tokyo parklarında artık drone uçurmak yasaklandı.

drones-101-guide[1]

Drone’ların, uzaktan kumandalı oyuncak helikopterler olduğunu düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Bu küçük uçan araçlar, havadan fotoğraf ve video çekimi için çok uygun cihazlar. Dolayısıyla, aralıksız fotoğraf ve video çekmekten hiç bıkmayan Japonya’da drone’lar tam bir çılgınlık haline gelmiş durumda.

Japonlar, Tokyo parklarında sürekli insansız küçük uçaklar uçuyor ve video çekme hevesiyle parkta dolaşan herkesi rahatsız etmeye başladılar. Ayrıca sadece Japonya’da değil, dünyanın başka pek çok ülkesinde, insansız küçük araçlar özel alanları ihlal ederek rahatsızlık yaratan, istenmeyen araçlara dönüşmüş durumda. elbette hava limanları veya uçak iniş kalkış rotaları üzerinde drone uçurarak yüzlerce insanın hayatını tehlikeye sokan, meraklı ve sorumsuz drone sahipleri de apayrı bir güvenlik meselesi.

Tokyo’da şimdi bu rahatsız edici ve pahalı oyuncaklara karşı tepki o kadar büyüdü ki, belediye Tokyo parklarında drone uçurulmasını yasakladı. Benzer kararların Tokyo ile sınırlı kalmayacağı, insansız küçük uçakların sayısının arttığı pek çok şehrin de benzer yasaklar getireceği tahmin ediliyor.

 

Tatil Fotoğrafçılığı İçin Bilmeniz Gerekenler