Tim Cook’tan Facebook’a ağır gönderme

cook

Malum, şu aralar dünya gündeminin en önemli başlıklarından birisi de Facebook’un kullanıcı verilerini analiz şirketlerine satması. Her ne kadar Facebook, bu verilerin çalındığından haberdar olmadığını iddia etse de yapılan araştırmalar bu durumun aksini gösteriyor. Facebook CEO’su Mark Zuckerberg’e tüm dünyadan tepki yağarken, Tim Cook da bu duruma sessiz kalmadı.

Tim Cook; “ Biz müşterilerimizi satmayız!”

Apple CEO’su Tim Cook geçtiğimiz günlerde Facebook skandalı hakkında konuştu. Cook’a bir soru yönelten muhabir, “Zuckerberg’in yerine olsaydınız ne yapardınız?” dedi. Apple CEO’su bu soru karşısında tereddüt bile etmeden “Ben Zuckerberg’in yerinde olamam” dedi ve ekledi. “Biz müşterilerimi satmaya kalksaydık, tonlarca para kazanırdık. Fakat böyle birşey şirket politikamızda yok.”

Yani Apple’ın en yetkili ismi açık açık, Facebook’u müşteri bilgilerini satmakla suçladı. Zaten şimdiye kadar sızdırılan bilgiler de bu yönde. Kaldı ki durum bu kadar vahim olmasa Zuckerberg de iki günde bir gazete ilanı verip, sürekli TV programlarında özür dilemezdi.

Facebook skandalı sonrası, şirket hisselerinde 70 milyar doları gecik kayıp yaşanmıştı. Bu kayıp Zuckerberg’in servetine de 7 milyar dolar olarak yansımıştı. Tim Cook’un bu çıkışından sonra, Facebook tarafından herhangi bir cevap gelip gelmeyeceği ise büyük merak konusu. Şunu da dip not olarak belirtmek gerekiyor. Daha önce Tesla Motors’un sahibi Elon Musk da Zuckerberg’i sert bir dille eleştirmişti.

Moto Z3 Play özellikleri ile dikkat çekiyor