Apple Ateş Püskürdü!

Apple Ates Puskurdu

Geçtiğimiz hafta Apple CEO’su Tim Cook iki dev yazılım şirketi Google ve Facebook’a ateş püskürdü.

Telefon devinin CEO’su Tim Cook, Facebook ve Google’ı bencil olmakla suçladı.

Apple Ates Puskurdu!

Geçtiğimiz hafta Apple CEO’su Tim Cook iki dev yazılım şirketi Google ve Facebook’u ateş püskürdü. Cook satır arasında söz konusu iki şirketi ahlaksızlıktan başka bir şey üretmediği konusunda itham etti. Google ve Facebook’u bencil olmakla suçlayan Cook, her iki firmayı da tüketici düşmanı ve ahlaksız olarak nitelendirdi. Yaptığı açıklamada, Google ve Facebook gibi teknoloji firmanalırın müşterilerinin kişisel bilgilerini istismar ettiklerini iddia ederken, ‘Mahremiyetimiz birden çok yerde saldırıya uğruyor.’ ifadelerine yer verdi.

Tim Cook bir konferansta yaptığı konuşma sırasında Silikon Vadisi’nde birçok teknoloji firmasının müşterilerini kişisel bilgilerini almak ve saklamak konusunda ikna edip, bu bilgiler üzerinden milyarlarca dolar kazandıklarını da söyleyen Cook, sözlerine bu firmaların yurttaşlık haklarının her gün ihlal edildiği ifadeleriyle devam etti.

Facebook ve Google’ın para kazanmak için müşterilerinden öğrenebilecekleri her kişisel bilgiyi bir şekilde aldıklarını ifade eden Apple CEO’su, “Apple olarak bunun yanlış olduğunu düşünüyoruz. Apple olarak tüketicilerin kendi bilgilerini kendilerinin kontrol etmesine inanıyoruz. Biz bu tür firmalardan olmak istemiyoruz” şeklinde konuştu.

Google’ın yeni fotoğraf hizmetini dey erden yere vuran Cook, hizmetinde reklamın etkinliğini arttırmak için aile resimlerini analiz ettiğini ve bunun Apple’ın saptandığı dile getirildi.

E3 2015 PC Konferansına Microsoft Desteği!