Tim Cook ABD’yi Sert Bir Dille Eleştirdi

tim cook1

Amerika Birleşik Devletleri’nin birçok eyaletinde “dini özgürlük” adı altında çıkartılan yasaların ayrımcılığı körüklediğini vurgulayan Apple’ın patronu Tim Cook, “Ülkede çok tehlikeli şeyler oluyor” şeklinde konuştu.

Teknoloji devi Apple’ın CEO’su Tim Cook, Indiana eyaletinde geçen hafta Perşembe günü dini gerekçelerle ayrımcılık yapan firma sahiplerini gizleyip koruyan yasa tasarısının kabul edilmesi üzerine sessizliğini bozarak harekete geçti.

Cook, ABD’nin prestijli gazetelerinden The Washington Post’ta yayımlanan makalesinde kurumlara ve işletmelere “dini özgürlük” çerçevesinde eşcinsellere ve diğer gruplara hizmet etmeme izni veren yasaları eleştirdi.

Makalesinde yasal düzenlemenin çok tehlikeli bir şeye işaret ettiğini söyleyen Cook, bu yasanın pek çok insanın değer verdiği bir şeyden faydalanarak adaletsizliği getirdiğini belirtti.

tim cook

Apple’ın CEO’su yasanın ABD’nin temel kurucu ilkelerine aykırı olduğunu ve daha fazla eşitlik konusunda yıllar boyunca kat edilen ilerlemeyi hiç edebileceğini belirtti.

ABD’deki 19 eyalette 100’e yakın benzer yasanın yürürlükte olduğunu belirten Cook; “Bu dini ya da siyasi bir sorun değil. Bu insan olarak birbirimize nasıl davrandığımızla ilgili bir şey” dedi.

Salesforce CEO’su Marc Benioff da ayrımcılık yapıldığını ileri sürdüğü yasaya Tim Cook gibi karşı çıktı. Arizona Valisi Jan Brewer, geçen yıl kamuoyunda ve aralarında Apple’ın da bulunduğu şirketlerden gelen tepkiler üzerine benzer bir yasayı veto etmişti.

Firefox Aslında Safari’nin Gerisinde