HTC One E9+’ya Az Bir Zaman Kaldı

htc one e9

HTC’nin One M9 amiral gemi akıllı telefon tanıtımından sonra merakla beklenen diğer bir model olan One E9 Plus modeli de firma tarafından resmiyete kavuştu.

İlk olarak model Çin pazarında satışa sunulacak. Dış görünüş olarak One M9 modeline benzeyen One E9 Plus bununla birlikte bazı farklılıkları da içinde barındırıyor.

Örneğin kasa parlak plastik alaşımdan imal edilmişken arka kamera yuvası da daire şeklinde tasarlanmış. Ayrıca ekran da daha büyük hale gelmiş.

Dış görünüş haricinde donanım tarafında da bazı değişiklikler gerçekleşmiş. Bunlar ekran çözünürlüğü ve yongaseti olarak öne çıkıyor.

5.5 inçlik ekranda 2560×1440 QHD piksel çözünürlük sunan model, firmanın da ilk 2K ekranlı akıllı telefonu olacak. Modele MediaTek 64-bitlik MT6795M yongaseti güç vermekte.

4 adet Cortex-A57 ve 4 adet Cortex-A53 çekirdeğini bir arada çalıştıran yongasetinde, PowerVR G6200 grafik işlemcisi yer alıyor.

htc one e9+

Bu açıdan One E9 Plus; One M9 modeline göre performans konusunda biraz daha geride kalmış. Modelde bunun haricinde 3 GB ana bellek ve 16 GB dahili depolama alanı yer alıyor.

20 megapiksel çözünürlükte arka kamera, 4 megapiksel Ultrapixel kamera, 2800mAh gücünde batarya da telefonun diğer özellikleri arasında yer alıyor.

Ayrıca Android 5.0 ve Sense 7 ara yüzünün de cihazda kullanılacak. Modelin kesin bir çıkış tarihi ve fiyatı henüz belli değil.

Pebble Time Kullanıcılardan Yoğun İlgi Gördü