TikTok’a bir ceza da Avrupa’dan geldi

tiktok

Avrupa’da internet güvenliğinden sorumlu kurum olan İrlanda Veri Koruma Komisyonu, çocukların verilerini korumadığı için TikTok’a 368 milyon dolar ceza kesti.

Kısa süreli videolarının gördüğü büyük ilgi sayesinde hızla yükselen ve Instagram gibi dev uygulamaları bile kıskandıracak kadar başarılı hale gelen TikTok, bu sayede günümüzün en popüler uygulamalarından birine dönüştü. Ancak bu popülarite bazı yükleri de beraberinde getirdi. Çin merkezli ByteDance şirketinin sahibi olduğu uygulama, bu kadar popüler hale gelmesinin ardından daha sıkı şekilde denetlenmeye başladı. Bu da çeşitli ceza ve yaptırımların üst üste gelmesine yol açtı. Popüler uygulamaya son ceza da Avrupa’dan geldi.

Avrupa Birliği bünyesinde internet dünyasını denetleyen İrlanda Veri Koruma Komisyonu, reşit olmayan kullanıcılarının verilerini yeterince iyi koruyamadığı gerekçesiyle TikTok’a 368 milyon dolar ceza kesti.

TikTok avatar özelliği

Avrupa Birliği ülkelerinde yürürlükte olan General Data Protection Regulation (GDPR)’ın yani Veri Koruma Düzenlemesi’nin belirttiği kurallara TikTok’ın uymadığına karar veren İrlanda Veri Koruma Komisyonu, bunun sonucu olarak bu kayda değer cezayı kesti.

Uygulamayı bu cezayı yemesinin sebebi, 13-17 yaşları arasındaki kullanıcılarının, yani çocukların hesaplarını otomatik olarak herkese açık olarak yapılandırması. Oysa Veri Koruma Düzenlemesi çocukların hesaplarının varsayılan görünürlük ayarının özel olması gerektiğini söylüyor. Bu hesapların herkese açık olarak oluşturulması, bu çocukların videoları ve fotoğrafları gibi verilerin isteyen herkes tarafından toplanmasına olanak sağladı. Bu da 368 milyon dolarlık cezayı beraberinde getirdi.

PlayStation Plus’a bu ay 20 yeni oyun eklenecek