The Game Awards 2019 izlenme rekoru kırdı

The Game Awards

Oyun dünyasının Oscar’ı olarak lanse edilen The Game Awards etkinliği geçtiğimiz günlerde gerçekleşti. Etkinlik izlenme oranıyla da rekora imza attı. İşte detaylar.

Oyun sektörünün en iyilerinin seçildiği The Game Awards etkinliği geçtiğimiz günlerde gerçekleşmişti. Bu etkinlikte 2019’a damga vuran yapımlar seçilmişti. Yılın en iyi oyunu ödülü ise From Software imzası taşıyan Sekiro Shadows Die Twice’a gitmişti.

Organizasyonun önemli isimlerinden biri olan Geoff Keighley şahsi twitter hesabı üzerinden izlenme rakamlarına ilişkin bazı bilgileri takipçileriyle paylaştı.

Keighley tarafından verilen bilgilere göre The Game Awards 2019 etkinliği 45 milyonun üzerinde izleyici tarafından canlı olarak takip edilmiş. Bu sayı geçtiğimiz yıla oranla yüzde 73 daha fazlaymış. Dilerseniz bahse konu tweet’e aşağıdan göz atabilirsiniz.

The Game Awards’ın bu kadar çok izlenmesinin temel nedeni dolu dolu bir içeriğe sahip olmasıydı. Hatırlanacağı üzere Keighley etkinlik öncesinde 10 civarında yeni oyunun duyurulacağını açıklamıştı. Sadece bu duyuru bile etkinliğe olan ilginin artmasını sağladı. Nitekim etkinlik esnasında duyurulan oyunlar da hayli ses getirdi.

the game awards

Öte yandan hali hazırda gelişim aşamasında bulunan yapımlara ait yeni içeriklerin de bu etkinlikte tanıtılması, The Game Awards’ın beklenenin üzerinde izlenmesine zemin hazırladı. Muhtemelen önümüzdeki yıl da benzer bir strateji izlenecektir.

Google Stadia Türkiye’ye mi geliyor?