The Division’a hileci baskını!

The Divisiona hileci baskını

Geçtiğimiz günlerde üç farklı platforma kapalı betası başlayan The Division’ın başı hilecilerle dertte.

The Division‘ın PC sürümünde ciddi bir hile sıkıntısı yaşandığı belirtildi. Reddit’te yapılan paylaşımlara göre söz konusunu durum üçüncü parti yazılımlardan kaynaklanmıyor.

Geçtiğimiz günlerde üç farklı platforma kapalı betası başlayan The Division’ın başı hilecilerle dertte. Yapımın PC sürümünde ciddi bir hile sıkıntısı yaşandığı belirtildi. Reddit’te yapılan paylaşımlara göre söz konusunu durum wall hack ve aimbot gibi üçüncü parti yazılımlardan kaynaklanmıyor. Başarılı oyun yapımcısı Ubisoft’tan Natchai Stappers’ın söylediğine göre oyun kodundaki bazı glitch yanı hatalardan kaynaklanan istismar durumları mevcut. Stappers ayrıca takımın bu sorunu çözebilmek için büyük bir çaba içerisinde olunduğunu belirtti.

Yapılan paylaşımlara göre para ve sağlık dışındaki tüm değerler kullanıcı tarafından hesaplanabiliyor ve sunucuya giderken herhangi bir kontrolden geçmiyor. Bu nedenle oyuncular aşırı hız, sınırsız cephane ve şarjör kapasitesi gibi hilelerle Dark Zone’da kabus dolu anlar yaşatabiliyor.

Online oyunların en basit hile yönteminin şuanda bu oyunda bulunduğunu ve çoğu oyunda artık tüm değerler sunucu tarafında hesaplanırken deneyimli oyun yapımcısı Ubisoft’un burada ciddi bir hatası oluduğu görülüyor. Oyunun PC sürümündeki geleceği de PVP modunun bu şekilde kirlenmesiyle tehlikeye girmiş durumda. Tam sürüm çıkmadan bu sorunların ortadan kaldırılması kesinlikle şart, aksi halde ömrü uzun olmayacak gibi görünüyor.

Router’ların yarısında güvenlik açığı çıktı!