The Concept Recharge : Volvo Cars’ın sürdürülebilir mobiliteye giden yolu

Concept Recharge volvo cars

Volvo Cars’ın geleceğini temsil eden tamamen elektrikli Concept Recharge , şirketin gelecek tasarımları ve ürün stratejisinden çok daha fazlasını sergileyecek

Volvo Cars, Concept Recharge ile tamamen elektrikli otomobillerin gelecekte tüm alanlarda atacağı adımları gösteriyor. Şirket, 2030 yılında artık sadece elektrikli otomobil satmayı planlıyor, 2040 yılına kadar iklim nötr olmayı ve döngüsel bir işletme haline gelmeyi hedefliyor.

Volvo Cars, otomobilin içinde sürdürülebilir malzemeler kullanıyor, geri dönüştürülmüş ve yenilenebilir malzemeden lastikler, aerodinamik geliştirmeler ve diğer önlemlerle otomobilin karbon etkisini azaltmak için büyük adımlar atıyor.

Concept Recharge volvo cars

Volvo Cars, karbondan arındırılmış bir tedarik zinciri, üretim süreci ve otomobilin kullanım aşaması boyunca bu adımları temiz enerjiyle birleştirirken, bir otomobilin yaşam döngüsündeki CO2 etkisini 2018 Volvo XC60’a kıyasla yüzde 80 oranında azaltabiliyor.

Bu, Concept Recharge’ın yüzde 100 yenilenebilir enerji ile şarj edildiğinde 10 tonun altında toplam yaşam döngüsü CO2 etkisine sahip olacağı anlamına geliyor.

İç tasarım, hem doğal hem de geri dönüştürülmüş malzemeler olmak üzere sürdürülebilir malzemeler açısından zengindir. Sorumlu bir şekilde tedarik edilen İsveç yünü, çevreye duyarlı tekstiller ve doğal kaynaklardan oluşturulan hafif kompozitler düşünün.

Concept Recharge volvo cars

Sorumlu bir şekilde tedarik edilen İsveç yünü, katkı maddesi içermeyen tamamen doğal nefes alabilen bir kumaşa dönüştürülüyor. Bu sıcak ve yumuşak malzeme, koltuk arkalığı ve gösterge panelinin üst kısmında kullanılıyor. Bu arada, zemin ve alt kapılarda yüzde 100 yünden zengin bir halı yer alıyor.

Kapıdaki koltuk minderleri ve dokunmatik yüzeyler, selülozdan Tencel  lifleri içeren çevreye duyarlı bir malzemeden yapılmış. Oldukça dayanıklı olan bu kumaş aynı zamanda bir o kadar da yumuşak. Volvo tasarımcıları, su ve enerji açısından oldukça verimli bir süreçle üretilen Tencel elyaflarını kullanarak, iç parçalarda plastik kullanımını azaltıyorlar.

Concept Recharge volvo cars

Direksiyon simidinin yanı sıra koltuk arkalıkları ve koltuk başlıklarında, Volvo Cars tarafından geliştirilen, Nordico adlı malzeme kullanılmış. İsveç ve Finlandiya’daki sürdürülebilir ormanlardan, biyolojik bazlı ve geri dönüştürülmüş malzemelerden yapılan bu yumuşak malzeme, deriden %74 daha düşük bir CO2 ayak izi sağlıyor.

Concept Recharge, alt saklama alanları, koltuk başlığının arkası ve ayak dayama alanı da dahil olmak üzere iç mekanın bir çok bölümünde, Volvo Cars tarafından tedarikçilerle işbirliği içinde geliştirilen keten bir bileşim kullanıyor. Bu bileşen, güçlü ve hafif, ancak çekici ve doğal bir estetik sağlamak için kompozitlerle karıştırılan keten lifleri içeriyor.

Dış cephede, ön ve arka tamponların yanı sıra eşik çıtaları da keten kompozitten oluşuyor. Bu şekilde hem içeride hem dışarıda keten kompozit kullanılması, kullanılan plastiklerin önemli ölçüde azalmasına neden oluyor.

Elektrikli araçları bekleyen tehlike çok büyük: Pil bulamıyorlar