Tesla ünlü Volvo tasarımcısını transfer etti!

Volvo

Amerikan elektrikli otomobil üreticisi Tesla, İsveçli otomotiv devi Volvo Cars’ın üst düzey tasarımcısı Ian Kettle’ı transfer etti. İşte detaylar.

Royal College of Art ve Coventry University gibi okullarda eğitim alan başarılı tasarımcı Ian Kettle, 2012 yılından beri Volvo Group bünyesinde çalışıyordu. Daha önce İngiliz lüks otomobil üreticisi Bentley bünyesinde de çalışan Kettle, şimdilerde otomotiv endüstrisinin aranılan ismi haline geldi. En son Volvo’nun küçük SUV’u XC40’ın tasarımı ile adından söz ettiren genç tasarımcı Kettle’ın kısa bir süre önce Volvo’daki görevinden istifa ettiği ve Tesla’da göreve başladığı biliniyor.

Volvo XC40’ın tasarımcısı Ian Kettle, Tesla’da üst düzey tasarımcı olarak göreve başladı!

Her iki taraf içinde cesur bir hareket olan bu adım her iki otomotiv devinde de dengeleri değiştirecek. İsveçli üretici güçlü bir büyüme dönemine girerken böyle bir ayrılık hiç de iyi olmadı. Öte yandan son dönemde yükselişe geçen Tesla’nın tasarım ekibine Ian Kettle gibi başarılı bir ismin katılması Amerikan üretici için oldukça iyi bir gelişme.

Aston Martin Volante Vision Concept ortaya çıktı!

Ian Kettle, Tesla’ya üst düzey bir tasarımcı olarak transfer edilmiş olabilir. Ancak markanın tasarım departmanındaki en yetkili isim hala Franz Von Holzhausen. Yani Kettle, markanın Üst Düzey Tasarım Yöneticisi Von Holzhausen’ın ekibinin bir parçası olacak.

Son olarak, birkaç hafta önce Tesla’da çalışmaya başlayan Ian Kettle, konu ile ilgili yorum yapmayı reddetti. Ancak çevrimiçi CV paylaşım platformu LinkedIn’e bakıldığında kaynaklar Kettle’ın İsveçli markadan ayrıldığını açıkça gösteriyor.

Volvo