Tesla Model Y araçlarda son teknoloji pil kullanılacak!

tesla sürücüsü

Herkesin büyük bir merakla takip ettiği Tesla Model Y araçlarda, son teknoloji pil kullanılması gündemde. İşte konuyla ilgili merak edilen tüm detaylar.

Almanya’nın Başkenti Berlin’de yapılacak fabrika, Tesla Model Y araçlarda yeni bir teknolojinin denenme noktası olacak. 2021 yılında hizmet vermeye başlayacağı tahmin edilen araçlarda, bugüne kadar kullanılmayan bazı teknolojiler yer alacak. Bunlar içerisinde kesinleşenlerden birisi de piller ile alakalı oldu. Kapasiteyi artırırken maliyeti düşüren bir pil türü Tesla fabrikalarında denenmeye başlanacak.

Model Y otomobillerde 4680 piller tercih edilecek

Elon Musk tarafından twitter üzerinden yapılan açıklamalarda son derece önemli bazı detaylara yer verildi. ABD ve Çin’deki fabrikalar içerisinde üretilecek yeni araçlarda da denenmesi beklenen 4680 olarak da tabir edilen bir pil türü kullanılacak. Bu pil türü ile birlikte, performansın da son derece artacağı tahmin ediliyor.

Tesla Model Y

Almanya, genel olarak otomotiv devi konumunda. Kendi otomobil şirketlerinin de birçok fabrikasının olduğu bu ülke, son dönemlerde ABD merkezli şirketlerden de yatırım alıyor. Tesla, bu konuda en çok bilinenler arasında yer alıyor. Yeni nesil bataryaların yer alacağı Tesla otomobilleri, bu nedenle tam olarak Almanya’da ilk denemelere başlayacak.

Bataryaların gücü her ne kadar küçümsense bile yine de tasarımı bile etkiliyor diyebiliriz. Araçların arka ve ön taraflarında görülen şişkinlikler, daha çok bu bataryalardan kaynaklı. Kısa bir süre içerisinde tüm ülkede kullanıma sunulacak Tesla araçları, bu nedenle tasarım açısından da farklı olacak. Sizce Tesla araçlarda başka hangi teknolojiler kullanılmalı? Tahminlerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.