Tesla Model S Plaid sürüş sırasında alev aldı!

Tesla Model S Plaid sürüş sırasında alev aldı!

2021 Tesla Model S Plaid sedan Salı gecesi Haverford, Pennsylvania’da araç sahibi direksiyondayken alev aldı. Alev alan araç korku dolu anlar yaşattı.

Şirket, CEO Elon Musk’ın açıklamalarıyla Tesla Model S Plaid teslimatlarına Haziran ayında başlamıştı. Musk, Nisan ayında bir kaç zorlukla karşılaşıldığını ve biraz daha beklenmesi gerektiğini ifade etti. Nihayet piyasaya sürülen araç korku dolu anlar yaşattı. Tesla’nın yeni aracı sürüş sırasında alev aldı. Araç sahibinin avukatları, sürücünün CNBC’ye 2021 Model S Ekose aracının arkasından duman geldiğini fark ettiğini ve kapıları açıp açmaya çalıştığını, ancak kilitler arızalı göründüğü için araçtan çıkmak zorunda kaldığını söyledi.  Kimliği açıklanmayan sürücü, Tesla’dan şikayetçi. Avukatlar CNBC’ye verdiği demeçte, iki itfaiyeci ekibinin olay yerinde 3 saatten fazla bir süre boyunca acil durumla uğraştığını söyledi. NBC News‘e göre elektrikli araç aküsü yangınlarının tamamen söndürülmesi için 25.000 galon su gerekebiliyor. Karşılaştırıldığında, içten yanmalı bir motoru içeren tipik bir araba yangını, yaklaşık 300 galon su ile söndürülebilir.

Tesla Model S Plaid sürüş sırasında alev aldı!

Avukat, itfaiyecilerin 2021 Tesla Model S Plaid’i bir gecede ancak güvenli bir hale soktuklarını duyurdu. Avukat, yangının nedenini belirlemeye çalışmak için aracın bağımsız olarak araştırılacağını söyledi. McGarvey, ekiplerinin Tesla ile temas halinde olduğunu ve yakında kamuya açık kayıtlar aracılığıyla daha fazla bilgi yayınlaması gerektiğini söyledi. Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi sözcüsü CNBC’ye Pennsylvania’daki Tesla araç yangınından haberdar olduğunu ve olay hakkında daha fazla bilgi toplamak için ilgili kurumlar ve üretici ile temas halinde olduğunu söyledi.

Star Wars: Visions anime antolojisine ilk bakış geldi