Tesla 137 milyon dolarlık ırkçılık davasını ucuza getirdi

Tesla 137 milyon dolarlık ırkçılık davasını ucuza getirdi

Tesla bir süredir farklı davalar ile gündemde. Şirket 137 milyon dolarlık ırkçılık davasını 3,2 milyon ile çözecek. İşte tüm detaylar.

2021’de bir San Francisco mahkemesi Tesla bünyesine yüklü bir ceza verdi. Şirket, iddialara göre kendilerine ırkçı bir işyeri sağlıyordu. Eski bir sözleşmeli işçi olan Owen Diaz’a 137 milyon dolar tazminat ödenmesine karar verildi.  Bu ceza ayrımcılık temelinde dava açan bir bireye verilen en yüksek meblağlardan biriydi, ancak ardından gelen temyizler bu miktarı önemli ölçüde düşürdü. ABD Bölge Yargıcı William Orrick, jürinin orijinal kararını onaylarken, Diaz’a verilen orijinal tazminatı “aşırı” buldu ve toplamı 15 milyon dolara düşürdü. Şimdi, bir San Francisco federal jürisi miktarı daha da düşürdü ve şirketin Diaz’a yalnızca 3,2 milyon dolar ödemesini emretti.

Tesla 137 milyon dolarlık ırkçılık davasını ucuza getirdi

Son duruşmada Diaz, kendisinin ve Siyah işçi arkadaşlarının ırkçı hakaretlere maruz kaldığını söylediği Tesla için çalışma deneyimlerini bir kez daha anlattı. Ayrıca işyerinde güvensiz hissettirildiğini ve diğer işçilerin çalışma alanına ve şirket tuvaletlerine gamalı haç çizimleri ve Mağara Adamı Inki gibi ırkçı grafitiler bıraktığını söyledi. Ancak Tesla’nın avukatı Alex Spiro’nun, Diaz’a maaşının yalnızca yarısının verilmesi gerektiğini savunduğu bildirildi.  Görünüşe göre Tesla’nın “en aza indirme ve sterilize etme” stratejisi işe yarıyor. Günümüzde artık ırkçılık ve ayrımcılık gibi meseleler çok ciddi tepki çekiyor bu sebeple şirketin başı belaya girmişti.

CommonMagic : Rusya-Ukrayna Bölgesinde casusluk tehdidi