Apple tekel olma konusunda Google’dan daha katı olabilir: Yeni davalar başlayabilir

Apple iPad tasarımında büyük ekranlara yöneliyor olabilir

Dünyanın en büyük teknoloji markaları arasında yer alan Apple tekel olma konusunda birçok kişi tarafından eleştiriliyor. Özellikle son dönemlerde bu eleştirilerin dozunun biraz daha arttığı görülüyor. İşte merak edilen detaylar.

IAC CEO‘su Joey Levin tarafından yapılan açıklamalara bakıldığında Apple ile ilgili yeni davaların başlama ihtimali bile gündemde. Bildiğiniz üzere ABD, Google hakkında önemli davalara başlıyor. Bu davalar, diğer ülkelerde olduğu gibi sadece tazminatla kurtulabilecek türden değil. ABD hükümeti Google markasının sektördeki tüm alanlarda tekel olmaya çalıştığını düşünüyor.

Google markasının çatı şirketi olan Alphabet, tahmin edilenden çok daha fazla alanda çalışmalar yürütüyor. Bu durum antitröst baskısının oluşmasına neden oluyor. ABD’li başsavcıların Google hakkında başlattıkları bu tür davalar kısa bir süre içerisinde Apple ile ilgili de başlayabilir.

Apple tekel olma konusunda tartışmaların odağında

IAC CEO‘su Joey Levin yaptığı bazı açıklamalarda Apple şirketinin sektördeki tek dev olmak istediğini söyledi. Hatta bu konuda biraz daha ileriye gitti. Özellikle App Store uygulama ve uygulama içi satın alımların iğrenç derecede ücretlere sahip olduğunu söyledi.

Apple tekel olma

Apple App Store uygulaması içerisinde yüzde 30 oranında komisyon alınması kullanıcıları çileden çıkarıyor. Sadece kullanıcılar değil aynı şekilde geliştiricilerin de durumdan şikayetçi olduğunu söyleyebiliriz. Şu anda Spotify ve Epic Games gibi birçok şirket Apple ile ilgili davalar açtı.

Apple piyasa değeri rekor üstüne rekor kırıyor: Biri Apple’ı durdursun

ABD ve bazı dünya ülkeleri sektörde tekel olmaya çalışan şirketlere karşı büyük mücadele başlattı. Facebook şimdilik bu tartışmaların gerisinde kalmış olsa bile muhtemelen tüm büyük markalara baskı kurulacak. Peki siz sektördeki tekel olma faaliyetleri hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlar bölümünden fikirlerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.