Tesla cinsel taciz iddiaları ile çalkalanıyor: Rekor tazminat ödeyebilir

Tesla USB bağlantı noktasız araçlar üretiyor!

Dünyanın en büyük otomotiv markaları içerisinde yer alan Tesla cinsel taciz iddiaları ile karşı karşıya. Özellikle son dönemlerde bu  tür iddiaların sayısında önemli oranda artış yaşanıyor. Hadi gelin konuyla alakalı merak edilen tüm detaylara birlikte bakalım.

Tesla cinsel taciz iddiaları yeni bir gelişme değil. Bugüne kadar şirket hakkında bazı benzer suçlamalar yönetilmişti. Tesla fabrikasında çalışan bir kadın taciz nedeniyle dava açmaya karar verdi. Ona göre çalışanlar ve amirler hem sözlü hem de cinsel tacize yelteniyor.

Kendisi Tesla ile ilgili yaptığı açıklamalarda son derece ilginç detaylara yer verdi. Jessica Barraza isimli bu kadın adeta kabus gibi bir çalışma ortamı olduğunu söyledi. Ona göre gece vardiyası sırasında hem izinsiz fiziksel temas hem de rahatsız edici yorumlar ile karşılaştı.

Tesla cinsel taciz iddiaları gündeme oturdu

Tesla markasının San Francisco Körfez Bölgesi kalbinde yer alan bu fabrikada çağdışı gelişmeler yaşandığı ifade ediliyor. Kadın çalışanın söylediklerine göre bu fabrika yüksek teknoloji merkezli bir fabrika olmaktan ziyade erkek yurdu gibi görünüyor.

Tesla cinsel taciz iddiaları

Mağdur olduğunu iddia eden kadın yaptığı açıklamalarda sistematik olarak 3 senedir tacize maruz kaldığını belirtti. Bu tacizler sürekli olarak artıyor ve şikayet etmesine rağmen konuyu görmezden geliyorlar. Ayrıca Tesla markasının tüm fabrikalarında ve ofisinde benzer çalışma ortamının olduğu söyleniyor. Tesla cinsel taciz iddiaları her geçen gün artıyor.

Tesla sahipleri araçlarına ulaşamadı!

Irksal ayrımcılığa ve tacize uğrayan bir çalışanına şirket daha önceden 137 dolar tazminat ödemek zorunda kalmıştı. Şimdi ise benzer bir durum yaşanabilir. Peki siz Tesla ile ilgili yaşanan bu gelişmeler hakkında ne düşünüyorsunuz?