İBB Meclis Üyesi Taylan Yıldız yüksek ping değerlerine el atıyor!

Test Ping on PS4 Step 8

İBB Meclis Üyesi Taylan Yıldız yaptığı açıklama ile e-spor’a büyük engel olan yüksek ping değerleri için çalışmalar yapacağını açıkladı.

Türkiye’de oyunculuğun artması ve E-spor’un yaygınlaşması nihayet siyasete taşındı. İnternet servis sağlayıcılarının sunduğu hızlar her ne kadar yüksek olursa olsun ping denilen olaydan dolayı, e-spor olumsuz olarak etkileniyordu.

Bugün ise İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Dr. Taylan Yıldız, e-spor ve yüksek ping değerleri için çalışmalar yapılacağını açıkladı.

E-spor oyuncumuz Özgür “woxic” Eker, ESL One New York 2019 turnuvası Avrupa Elemeleri’nde elenmişti. Woxic, CS:GO maçından sonra Twitter hesabı üzerinden; “Kötü performansımdan dolayı özür dilerim. Bahanem olamaz fakat Alman internetinden Türk internetine geçince oluşan yüksek pingle oynamak beni oldukça çok sinirlendirdi. CR4ZY takımını tebrik eder ve turnuvaya katılan tüm takımlara iyi şanslar dilerim.” açıklamasında bulunmuştu.

Bu açıklamaya; İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Dr. Taylan Yıldız‘dan cevap geldi. Yıldız, kendi Twitter hesabından bu tweet’i alıntılayarak; “Almanya bizi kıskanıyor mu görüyoruz, gençler zaten her şeyin farkında, biz de gençlerin sorunlarının farkındayız. #PingleriDüşüreceğiz, İstanbul’dan başlayarak Türkiye’yi fiber ağlarla öreceğiz. İstanbul’u global iletişimin kavşak noktası haline getireceğiz. Yüksek pinge rağmen bu oyunculuğu gösteren @w0xic kardeşimi tebrik ediyorum. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin teknolojiden anlayan bir meclis üyesi olarak #Espor’u geliştirmek için çalışmalara başlayacağız.” açıklamasında bulundu.