Temel gıdada indirim başladı: Marketlerden ilk açıklama!

1489129370 Cusine

Cumhurbaşkanlığı tarafından verilen karar doğrultusunda temel gıda ürünlerine KDV indirimi yapılmıştı. Zincir marketlerden konuya ilişkin ilk açıklamalar geldi.

Temel gıdada indirim başladı: Marketlerden ilk açıklama! Son zamanlarda ülkemizdeki enflasyon oranı hayli yükseldi. Özellikle temel gıda ürünlerindeki önlenemez fiyat artışları hükümeti harekete geçirdi. Bu bağlamda Cumhurbaşkanlığı tarafından alınan karara göre temel gıda ürünlerinden alınan KDV oranı yüzde 8’den yüzde 1’e çekildi. Marketler etiketleri bir bir değiştirirken denetimler de sıklaştı. İşte detaylar.

Temel gıdada indirim başladı: Marketlerden ilk açıklama!

Bildiğiniz gibi hayat pahalılığını azaltmak adına geçtiğimiz günlerde hükümet kanadından yeni bir hamle daha geldi. Buna göre temel gıda ürünlerinden alınan KDV oranı yüzde 8’den yüzde 1’e kadar indirildi. Birleşik Arap Emirlikleri’ne hareket edecek olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise KDV indirimine karşın fiyatları aynı tutulması ihtimaline yönelik olarak “Ters adımlar atanlara yönelik şiddetli cezai müeyyideleri uygulayacağız.” ifadesini kullandı.

Trendyol makarna

İşte bu KDV indirimine yönelik denetimler de sıklaştırıldı. Zincir marketler de konuya ilişkin olarak tek tek açıklama yayınladılar. Bunlardan BİM, “13 Şubat 2022 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan kararda belirtilen ürünlerde yüzde 8’den yüzde 1’e indirilen KDV oranlarını 14 Şubat 2022 tarihi itibarıyla raflarımıza yansıtmış bulunmaktayız.” açıklamasını yayınlarken Migros fiyatların 20 binin üzerinde ürüne yansıtıldığını ifade etti. CarrefourSA ise kendileri açısından bu sayının 42 bin olduğunu ifade eden bir açıklama yayınladı.

Lamborghini’den ilginç yakıt açıklaması