Telegram ücretli sisteme geçiyor: Yeni abonelik sistemi

Telegram ücretli sisteme

Telegram ücretli sisteme geçerek kritik bir karar aldı. Peki bu kararın yansıması ne olacak? Ne tür değişiklikler gelecek.

Dünyanın en fazla kullanılan anlık mesajlaşma uygulamaları içerisinde yer alan Teragram ücretli sisteme geçmeye karar verdi. Hatırlayacağınız üzere WhatsApp gizlilik politikası nedeniyle büyük bir eleştiri almıştı. Tüm bu eleştiriler birçok kullanıcının Telegram gibi platformlara geçmesine neden oldu.

Telegram ücretli sisteme

Her ne kadar Telegram kullanıcı sayısını artırırsa bile kazanç sağlamak konusunda pek yeterli olamıyor. Şirket reklam gibi para kazanma yöntemlerini kullanamadığı için yeteri kadar kaynak elde edemiyor. Şimdilerde buna yeni bir çözüm bulunmuş gibi görünüyor. Ücretli abonelik seçeneği ile birlikte Telegram bu problemleri çözecek.

Telegram ücretli sisteme geçiyor

Konuyla ilgili ortaya çıkan son detaylara göre bu yeni sistem premium sürüm olarak adlandırılacak. Bu yeni sürüm ile birlikte bazı özel tepkiler ve stickerların yer alacağı söyleniyor. Telegram sadece premium üyelere özel bazı ifadelere yer verecek.

Telegram ücretli sisteme

Tüm bunlara ek olarak yeni premium sistemin büyük bir gizlilik sağlayacağı söyleniyor. Böylece kullanıcılar çok daha fazla gizlilik odaklı olabilecek. Ne yazık ki birçok platform gizliliği ihlal ediyor. Telegram bunlar içerisinde nispeten daha güvenli gibi görünüyor. Premium sürüm ile birlikte artık çok daha fazla gizlilik sağlanacak.

Son olarak bu yeni sürümün sadece bir ek seçenek olarak sunulacağını belirtelim. Yani Telegram kimseyi premium üye olması için zorlamayacak. Böylece isteyenler mevcut ücretsiz sürümde program kullanımına devam edecek. Şirketin bunu sağlayacak olması kullanıcılar tarafından büyük bir artı olarak görülecek.

Telegram bildirim sesleri için yeni güncellemesini duyurdu

Telegram ücretli sisteme ne zaman geçecek henüz net değil. Ancak şirketin 2022 yılı içerisinde premium özelliğini getirmesi bekleniyor. Peki siz getirilen bu yeni özellik ile ilgili ne düşünüyorsunuz?