Telefon Üreticileri iPhone 8’e Özendi

iPhone 8’in Ekranın kim üretecek

iPhone 8’le birlikte OLED ekranlara geçilebileceğinin ortaya çıkması, telefon üreticilerini harekete geçirdi. Birçok firma OLED ekran üretebilmek için hazırlık yapıyor.

Amerikalı teknoloji devi Apple, çıkardığı her yeni telefonla akıllı telefon pazarındaki trendleri belirlemeye devam ediyor. Üstelik Apple bu kez henüz telefonunu piyasaya sürmeden rakiplerine ilham vermiş durumda. Bildiğiniz gibi geçtiğimiz günlerde gelen söylentiler, Apple’ın iPhone 8‘den başlayarak gelecek telefonlarında kıvrımlı OLED ekran kullanacağını göstermişti.

iPhone 7, 8MP Kamera Ile Geliyor!

Apple’ın bu kararına özenen birçok telefon üreticisinin de gelecek telefonlarında OLED ekran kullanmak için hazırlıklara başladığı söyleniyor. Durum böyle olunca, üretici firmalar da OLED ekran üretebilmek için gerekli değişiklikleri zamanında yapabilmek için adeta birbirleriyle yarışıyorlar. Bu firmaların başında LG geliyor. Daha önce Apple Watch’ta kullanılan OLED ekranları üreten LG, iPhone 8’in ekranını da üretebilmek için OLED ekran üreten tesislerinin sayısını hızla arttırıyor. LG, 2017 yılında her ay 75 bin OLED ekran üretebilecek seviyeye gelmeyi amaçlıyor.

Payday yapımcısına 40 milyon dolar yatırım!