Giyilebilir Teknolojiden Daha Fazlası “Çipler”

cip

Akıllı ürünlerden sonra teknoloji bir adım daha ileriye giderek, giyilebilir cihazları bizlere kazandırdı. Bu cihazlar sayesinde işlerimiz daha da kolaylaşacak ve işlerimizi kolaylaştırmak için ekstra bir şey taşımaya gerek kalmayacak. Çünkü giyilebilir teknoloji insana günlük olarak her zaman kullandığı aksesuarları, yardımcı bir cihaz haline getiriyor.

Peki giyilebilir teknolojiden sonra ortaya çıkacak olan akım ne olacaktır? Biz şöyle düşünüyoruz. İnsan vücuduna monte edilebilen cihazlar, giyilebilir teknolojinin yerini alacaktır. Yani üzerimizde aksesuar olarak taşıdığımız herhangi bir ürününün yapmış olduğunu, derilerimize veya organlarımıza monte edilen bir çip yerine getirecektir. Kaldı ki bunun çalışmaları çoktandır yapılmaktadır. Hatta geçenlerde yine sizlere buradan bu tarz bir ürünü tanıttık. İnsanın derisinin altına takılan bir çipin, olası kalp krizi riski ve şeker hastalarının krizini birkaç saat önceden telefona bildirerek haber veriyordu. Böylece bu cihaz sayesinde ani kalp krizi ölümleri ve şeker hastalığından kaynaklanan ölümlerin, erken uyarı sistemi sayesinde önüne geçilebileceği söyleniyordu. Şimdi de sizlere yine bu tür bir ürünü haber vermek istiyorum. Yine sağlık sektöründen bir ürün bu. Termometrenin deri altına koyulmasıyla, vücut ısının sürekli kontrol altında tutulmasını sağlayan bir ürün.

cip

Şimdiki termometreleri düşündüğümüz zaman, kontrol edildiği takdirde vücut ısısınız ölçeriz. Ancak bu cihaz sayesinde doktor olmadan da, vücut ısımızın tehlike çanlarını çalmaya başlayıp, başlamadığını test etmek mümkün. Böylece erken teşhis ve tedavi sayesinde yüksek ateşle gelen travmaların yaşanmasının önüne geçilebilecektir. Sağlık sektöründe daha çok öne çıkan insan vücuduna yerleştirilen cihazlar, diğer alanlarda da gelişime açıktır. Ancak şuanda sadece sağlık sektöründe büyük bir gelişim var bu alanda. Çünkü bu cihazlar insan vücudunu izleyebilme ve vücut hakkında bilgileri rapor edebilme özelliğine sahip. Bu da, tıp dünyasında bir devrim demektir. Çünkü erken teşhis ve tanı sonucunda pek çok ölümcül hastalık, sorun olmaktan çıkarılabiliyor. Ancak ilerleyen bir hastalığın önüne geçmek biraz daha zor oluyor. Bu sebeple şimdilik daha çok sağlık sektöründe gelişen yenilikleri sizlere takdim edeceğiz. Ama deri altına monte edilen çip teknolojisinin sadece bu alanla sınırlı kalmayacağı kesindir.