Teknoloji şirketleri gizliliğinizi size geri satıyor!

Teknoloji şirketleri gizliliğinizi size geri satıyor! iş değiştirmeyi

Günümüzde online gizlilik artık çok önemli ancak teknoloji şirketleri bu konuda bazı sırlara sahip. İşte tüm detaylar.

Güvenlik para kazandırıyor. Şirketler her gün en yeni gizlilik ve güvenlik özelliklerini reklam panolarında, internet reklamlarında veya en sevdiğiniz şovun reklamlarında sergiliyor. Apple’ın “Gizlilik” uygulamaları gibi bir çok şirket güvenlik önlemleri ile ön planda. Gizlilik ve güvenlik reklamları tüketicinin mahremiyet konusundaki farkındalığı için iyi, ancak satın alma kararlarına fazlasıyla karışıklık katıyor. Özellikle teknoloji şirketleri bu konuda fazlasıyla suçlu.

Teknoloji şirketleri gizliliğinizi size geri satıyor!

Gizlilik odaklı reklamların yeniden canlanmasının, veri yasalarının popülaritesi ile çok ilgisi var. Artan reklamlar, gizliliğinin yeni olduğu anlamına gelmiyor,  ancak satış için fazlasıyla önemli olan gizlilik detayları şişirilerek sunuluyor. Dünya genelinde güncellenen yasalar şirketleri gizlilik ve güvenlik konusunda daha fazlasını yapmaya zorlarken artık şirketler de daha fazlasını sunmaya odaklandı. Tüketiciler de bilinçlendikçe bu konu daha da gündeme geldi denebilir.

Beacon Digital Marketing’in CEO’su ve kurucusu Whitney Parker Mitchell teknoloji şirketleri için bazı ifadelerde bulundu. Artık sırf gizlilik ve güvenlik için artan bir talep var. Bu talep karşısında da şirketler daha fazla satış yapmak için daha çok özelliğe odaklanıyor.  Mitchell, “Reklamları nerede vurguladığınız ve pazarlama malzemelerinizde ne kadar bilgi öne sürdüğünüz, bunun alıcı için ne kadar önemli olduğuna bağlı” dedi. Örneğin, çok kişisel hissettiren bir cep telefonu güvenliği ön plana çıkarabilir, ancak robot elektrikli süpürgeniz gibi bir üründe rahatlığa her şeyden daha fazla değer verebilirsiniz. İşin özeti bunların hiçbiri yeni değilken şirketler satış için daha fazla şişiriyor.

Apple ve diğer teknoloji devleri ARM’ın yönetiminde söz sahibi olmak istiyor