Teknoloji devi Foxconn kendi santralini kuracak

Teknoloji devleri için olmazsa olmazların başında gelen enerji temini, büyük şirketleri radikal kararlar almaya zorluyor.

Teknoloji devi Foxconn kendi santralini kuracak. Fabrikalar genellikle kendi enerji üretim sistemlerine sahip olmazlar; çünkü öncelikli ihtiyaçları güvenilir bir enerji kaynağıdır. Bu ihtiyaç genelde yerel elektrik şebekeleri aracılığıyla karşılanır. Ancak, enerji tüketiminde ödeme yapma düzeyine bağlı olarak, özellikle ulaşılması zor bölgelerde bulunan ya da yüksek enerji talebi olan bazı fabrikalar kendi enerji üretim sistemlerini kurmayı tercih edebilirler. Bu sistemlerin içerisinde dizel ya da gaz jeneratörler, güneş panelleri, rüzgar türbinleri veya birleşik ısı ve güç (CHP) santralleri bulunabilir.

Foxconn zararı

Ayrı bir enerji santrali sahibi olmak, özellikle enerji şebekesinin güvenilmez ya da yetersiz olduğu durumlarda, sürekli bir enerji arzını garanti altına alır. Böyle bir karar, maliyet etkinliği, kullanılabilir kaynaklar, enerji şebekesinin güvenilirliği ve çevresel etmenler gibi faktörler göz önünde bulundurularak alınır. Kısa bir süre önce, Foxconn‘un Vietnam’daki fabrikasının enerji sorunlarına çözüm bulabilmek için bir enerji santraline yatırım yapmayı düşündüğü öğrenildi.

Foxconn satışları dustu

Teknoloji devi Foxconn kendi santralini kuracak

Vietnam, aşırı sıcaklık, artan elektrik tüketimi ve hidroelektrik santrallerindeki su seviyelerinin düşmesi gibi faktörler sebebiyle enerji kriziyle karşı karşıya. Bu durum, ülkede bulunan Samsung, Foxconn, Canon ve Luxshare gibi dev sanayi şirketlerine ait büyük fabrikaların üretim kapasitelerini olumsuz yönde etkileyerek sürekli enerji kesintilerine yol açıyor.

Bac Ninh ve Bac Giang gibi kuzey Vietnam illerinde bulunan fabrikalar bu durumdan en çok etkilenenler arasında. 5 Haziran’dan itibaren en az beş sanayi bölgesinde enerji kesintileri yaşanıyor ve işletmelere zorluklar yaşatılıyor. Foxconn, Samsung Electronics, Goertek ve AAC Technologies gibi şirketlerin Bac Ninh ve Bac Giang’daki fabrikaları, Vietnam Elektrik Şirketi tarafından operasyon programlarını değiştirmeleri veya en yoğun saatlerde enerji kullanımlarını azaltmaları talebinde bulunuldu.

Foxconn satışları

Bu zorluklara rağmen, Foxconn’un normal işleyişini sürdürebildiği bildiriliyor. Kaynaklardan alınan bilgilere göre, enerji kesintileri yaşanmasına rağmen Foxconn işleyişini korumayı başardı. Teknoloji devi Foxconn kendi santralini kuracak.

Sony Xperia 1 V yeni özellikleri ile dikkat çekiyor