Google’dan Yeşil Proje!

Googledan Yesil Proje

Google dev projesi ile enerji kaynaklarına destek vermeye hazırlanıyor.

Sosyal sorumluluklarını yerine getiren ilk firmalar arasında yer alan Google’ın yeni projesi kendi elektriğini üretmek.

Google'dan Yesil Proje!

Teknoloji devi, kullanıma sokacağı yeni projesi ile enerji kaynaklarına destek vermeye hazırlanıyor. Şirket yeşil proje üreterek kendi elektrik enerjisini kendisi üretmeye hazırlanıyor. Dünya üzerindeki enerji kaynaklarını önemseyen firmalar yehilenebilir enerjiyi kendisi üretmeye hazırlanıyor. Bu firmalardan ilk adımı atan ise Google oldu.

Teknolojiyi verimli ve doğa dostu olarak kullanmak, bu dünyada yaşanabilirliği arttıran en önemli etkenlerden birisi. Teknoloji devi ise hem enerji maliyetini azaltmak hem de yenilenebilir enerjiyi değerlendirmek adına yeni bir projeye daha imza attı.

Söz konusu proje kapsamında şirket, Kaliforniya’da şirkete ait rüzgar gülü tarlası olan bir bölgeye, 45 yeni rüzgar gülü koyarak toplamda 770 türbine sahip olacak. Şirketin hayata geçirdiği yeni 48 rüzgar gülü sayesinde Google, kampüsünde kullandığı yenilenemez enerji kaynaklarından gelen enerjinin maliyetini yarı yarıya düşürmüş olacak.

Teknoloji devi Google’ın yapmış olduğu bu yatırım hem çevreye hem de şirketin bütçesine katkı sağlarken, projenin devamında NextEra firmasıyla yapacağı 20 yıllık anlaşma ile 2016 yılından başlamak üzere yılda 43 megawatt’lık enerji alımı sağlayacak.

Dying Light Yasaklandı!