Tek Kelime Yüzünden İnternet Çöktü

Tek Kelime Yüzünden internet Çöktü

Bir çok sitenin ve uygulamanın çökmesine neden olan Amazon Web Services S3 hatası bir çalışanın yanlış bir komut yazmasından olmuş.Yani tek kelime yüzünden internet çöktü.

ABD çoğunlukta olmak üzere tüm dünya çapında birçok sitenin, uygulamanın ve web tabanlı servis tarafından kullanılan Amzon Web Services S3 bulut hizmetinde geçtiğimiz gün büyük bir problem yaşanmıştı. Sorunun kaynağı belli oldu. Anlaşılan o k tek kelime yüzünden internet çöktü.

Problem bir süre sonra çözüldü ve gözler Amazon’a çevrildi. Amazon’dan beklenen açıklama geldi ve yaşanan sorunun bir çalışanın yanlış bir komut yazmasıyla gerçekleştiği belirtildi. Söz konusu çalışanın bir problem çözmeye çalışırken yanlış bir komut girdiği ve bunun domino etkisi yaratarak S3 bulut depolama sunucularının çökmesine yol açtığı açıklandı.

Tek Kelime Yüzünden internet Çöktü

Amazon açıklamasında durumdan etkilenen müşterilerinden özür diledi ve bir daha böyle bir durum yaşanmaması için gereken önlemlerin alınacağı söylendi.

Yaşanan sorundan Quora, Imgur, Giphy, IFTTT ve Slack gibi web siteleri ve servisler başta olmak üzere birçok yer etkilenmişti.

Amazon S3 Çöktü Binlerce Site Etkilendi