Bitcoin Altından Daha Değerli Oldu

bitcoin altından daha değerli

Bitcoin altından daha değerli oldu. 2015’ten beri değeri sürekli yükselen sanal para birimi tarihinde ilk defa altını geride bıraktı.

Ekonomi dünyası tarihi olduğu kadar ilginç bir gün yaşadı. Sanal para birimleri arasında adını en çok duyduğumuz bitcoin’in değeri altının değerini geride bıraktı. Bitcoin altından daha değerli hale geldi.

Bitcoin Price Index’in verilerine göre 1 bitcoin’in değeri dün 1238,11 dolara ulaştı. Aynı gün altının onsu ise 1237,73 dolara geriledi. Böylece bitcoin ilk defa altını geçmiş oldu.

bitcoin altından daha değerli

Elbette bu durum piyasanın günlük dinamikleri nedeniyle gerçekleşti. Ancak yine de bitcoin’in 2015’in ortalarından beri sürekli bir yükselişte olduğunu da kabul etmek gerek. 2015’te 200 dolar seviyesinde olan bitcoin o günden bugüne neredeyse 6 kat değerlendi.

Bitcoin’in altından daha değerli hale gelmesi bir anda tüm ekonomik dengeleri değiştirecek bir durum değil. Ancak sanal para birimlerinin artık yavaş yavaş bir ekonomik gerçeklik hale geldiğinin kabul edilmesi gerektiğine yönelik bir işaret olduğunu da kabul etmek gerek.

Pokemon Go’ya ticaret sistemi ne zaman gelecek?