Tek kart ile ulaşım dönemine geçiyoruz: Yeni altyapı oluşturuldu

Tek kart ile ulaşım

Tek kart ile ulaşım sonunda başladı. Bildiğin üzere normal şartlarda her şehrin kendine ait bir toplu ulaşım kart sistemi var. Yeni gelen bir kart sistemi sayesinde bu durum ortadan kalkıyor. İşte konuyla alakalı merak edilenler.

Tek kart ile ulaşım birçok kişinin aklına muhtemelen gelmiştir. Mesela Antalya’da yaşayan birisi bu şehrin kartı ile istediği gibi toplu ulaşım araçlarını kullanabilir. Ancak bu ulaşım kartı ne yazık ki Erzurum’da geçerli değil. Aynı şekilde Türkiye’nin başka şehirlerinde de kullanılamaz. Türkiye Kart isimli yeni bir sistem bunu ortadan kaldırmayı amaçlıyor.

Genel son detaylara göre PTT Genel Müdürü Hakan Gültekin bir açıklama yaptı. Bu açıklamaya göre tek bir ulaşım kartı Türkiye’nin tamamında dolaşılmasını sağlayacak. Böylece tek bir kart ile isteyen Adana’da toplu ulaşım araçlarını kullanabileceği gibi aynı zamanda Trabzon’da da bu kartı tercih edebilecek. Yani her şehir için ayrı kart ayarlama dönemi kapanıyor.

Tek kart ile ulaşım kolaylaşacak

Türkiye kart olarak isimlendirilen bu sistem teknoloji ile revize edildi. Bütün kartların birbirleri ile iletişim halinde olmasını sağlayan bu sistem oldukça yeni. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı konuyla ilgili çalışmalarını başlattı. Herhangi bir şehre gidenler tek sefer kullanmak için birçok kart alıyor. Bu durum aynı zamanda kart israfına neden oluyor.

Tek kart ile ulaşım

Yapılan açıklamalara görev PTT bu konuda üstlenici kurum olacak. Elektronik kart sistemleri geliştirilip tüm Türkiye’de kullanılabilir hale gelecek. İlk etapta bazı pilot bölgelerde projenin denenmesi amaçlanıyor. Hemen ardından diğer şehirlerde de bu teknoloji kullanılacak. Tek kart ile ulaşım dönemi kesin olarak başlıyor diyebiliriz.

Ulaşım sektörü zam üstüne zam alıyor: Otobüs biletleri ucuz olmayacak

Tüm bunlara ek olarak PTT tarafından yapılan açıklamalarda fahiş fiyatlarla mücadele edileceği vurgusu da vardı. Özellikle PttAVM.com üzerinden e-ticaret yapılıyor ve fiyatlar düşük tutulmaya çalışılıyor. Gelişmeler geldikçe aktarmaya devam ediyoruz.