Tek dolumla size ömür boyu gidecek powerbank ister misiniz?

powerstation PD

Bir dolumla telefonunuzu 2-3 defa şarj edebilen powerbankleri unutup, tek bir dolumla ömür boyu telefonlarınızı şarj edebilecek bir cihaz ister miydiniz?

Tek dolumla size ömür boyu gidecek powerbank ister misiniz? Hayatımıza giren cihazların günden güne sayısının artması, bu cihazların şu an için en büyük problemi olan “şarj” sorununu da beraberinde getiriyor. Her ne kadar kapasitesi günden güne artan powerbank’ler bu soruna bir nebze de olsa çare sunabilirken, henüz kalıcı bir çözümden çok uzağız gibi duruyor. Ancak bu durum herkes için geçerli değil.

Çin’de yaşayan bir elektronik mühendisi, arkadaşlarının kullandıkları şarj istasyonlarının kendi şarj istasyonundan daha yüksek kapasiteli olmasına dayanamadı ve kendi powerbank’ini yani nam-ı diğer şarj istasyonunu yapmaya karar verdi.

Bu kararı alan kişinin bir elektronik mühendisi olduğunu göz önünde bulundurduğumuz zaman, buraya kadar her şey gayet normal gibi görünüyor. Ancak olay tam da bu karardan sonra ilginçleşmeye başlıyor. Öyle ki Çinli mühendis, artık nasıl hırslandıysa tam 27 milyon mAh kapasitesine sahip bir cihaz yapıyor. Evet yanlış duymadınız 27 milyon mAh.

Powerbank

Tek dolumla size ömür boyu gidecek powerbank ister misiniz?

Tamı tamına 60 porta sahip bu cihaz, dizüstü bilgisayardan akıllı telefona, çamaşır makinesinden televizyona 20 farklı cihazı aynı anda şarj edebiliyor. Üstelik bu aşamada herhangi bir kısa devre sorunu da yaşamıyor.

Şu an için ortalamanın üzerinde yani örneğin 5.000mAh’lık bataryası bulunan bir akıllı telefona sahip olduğunuzu varsayarsak, bu cihazı bir kere şarj ettiğiniz zaman, akıllı telefonunuzu her gün 1 kere bile %100 olacak şekilde doldursanız 14 yıldan uzun bir süre bir daha bu powerbank’i yeniden şarj etmenize gerek kalmayacaktır.

Tabi burada ortaya iki sorun çıkıyor. Birincisi bu 27 milyon mAh’lık cihazı nasıl şarj edeceksiniz ikincisi ise bunu nasıl taşıyacaksınız. Çünkü bu kadar yüksek kapasiteli bir cihaz ortaya çıkıncı haliyle taşınabilirlik kavramı da ortadan kalkmış. Hemen belirtelim ki Çinli mühendisin geliştirdiği bu powerbank, standart bir odanın zeminini tamamen kaplayacak büyüklükte.

Ford Focus fiyatlarında dikkat çeken ÖTV detayı!