Power Bank Tercih Etme Kılavuzu

Vinsic Tulip iPhone Power Bank

#İŞBİRLİĞİ

Akıllı telefonlar her geçen gün daha fazla akıllanırken; bu durum karşısında pil güçleri yetersiz kalıyor. Bu noktada günü kurtaranlarsa PowerBanklar oluyor. İşte sizin için seçtiğimiz en iyi PowerBanklar…

Akıllı telefonlarımızın ekran çözünürlükleri öyle bir noktaya geldi ki birçok kişinin televizyonlarımızda bile bu çözünürlükler yok. Hepimiz için hayal olan DDR4 RAM’leriyse PC’lerden önce cep telefonlarımızda artık kullanabiliyoruz (Samsung Galaxy S6 ve Galaxy S6 Edge’de DDR4 RAM’ler kullanılmaya başlandı). 8 çekirdekli ve 64 bit mimariye sahip işlemcilere kavuştuk ve bu çekirdek sayısına halen sahip olmayan laptopları kullanıyoruz . Tüm bu donanım noktasında ihtiyacımız olan tek şeyse “güç“…

Akıllı telefonların son 3 yılda nereden nereye geldiğine hep birlikte şahit olduk; oluyoruz. Akıllı telefonlar böylesine gelişirken pil teknolojisinin arpa boyu kadar yol alamaması neticesinde yaşananlarsa oldukça tuhaf bir hal almaya başladı.

İş sonrası gidilen davetlerde birçok kişinin ellerinde şarj aleti ile dolaştığını ve “şarj cihazımızı nereye takabilirim” sorusuyla tüm geceyi geçirdiklerine üzülerek şahit oluyoruz.

Bu duruma düşmek istemeyen kullanıcıların ise PowerBank aldığını ve şarj sorununu böylece hallettiğini görüyoruz. Bende 2 farklı PowerBank kullanıyorum ve her ikisi de farklı amaca hizmet ediyor. Dilerseniz sizin için seçtiğimiz bazı PowerBanklara birlikte göz atalım.

PowerBank alırken nelere dikkat etmek lazım?

PowerBank alırken birçok kullanıcının “en güçlüsü olsun” mantığı güttüğüne şahit oluyoruz ama bu kesinlikle doğru bir yaklaşım değil. Bir PowerBankın gücü yükseldikçe taşınabilirliği o derece düşüyor. Bundan dolayı PowerBank  alırken sadece gücü değil kullanılabilirliği de önemli.

Kesintisiz Güç Kaynakları konusunda ülkemizde oldukça iyi bir konuma sahip olan Tunçmatik firmasının geliştirdiği EnergyCard 1400 özellikle kadınlar için oldukça başarılı bir ürün. 1400 mAh kapasiteye sahip bu power bank ile akıllı telefonunuzu tamamen şarj edemeseniz de kredi kartı büyüklüğündeki yapısı ve oldukça ince ve hafif olmasından dolayı cüzdanınızda ya da cebinizde bile bu ürünü taşıyabilirsiniz. Taşınabilirlik sizin için en önemli kriterse Tunçmatik EnergyCard 1400 işinizi fazlasıyla görecek ve birçok noktada hayat kurtarıcı olacaktır. Güç ve akım koruma moduyla bildirim ışığının EnergyCard 1400′e eşlik ettiğini de belirtelim.

tuncmatik-692x360

Bu noktada kapasiteyi biraz daha arttırmak isterseniz Schneider Electric üretimi APC PowerBanklarını size önerebiliriz. Güçlü bir marka olan Schneider Electric‘in yeni nesil PowerBankları farklı kapasite seçeneklerini sunuyor ama en ideali 5.000 mAh ve 10.000 mAh gücünde olanları. Farklı renk alternatifi de sunan  Schneider Electric’in yeni nesil PowerBanklarında güç koruma modunun ve LED bildirim ışığına sahip olduğunun da altını çizelim.

SCH+TasinabilirSarjCihazi+1

PowerBank alırken markadan vazgeçmemenizi sizlere şiddetle öneriyoruz. Evet ortada birçok markaya ait birçok PowerBank var ama bizim bir başka tercihimiz Sasmung’un PowerBankleri olacak. 12.000 mAh gücündeki bu ürün rakiplerine göre daha büyük olsa da inceliği ile bu durumu lehine çeviriyor. Ülkemizde de bulunabilen Samsung Power Banklar ile aynı anda hem cep telefonunuzu hem de tabletinizi şarj edebilirsiniz.

Samsung-12000mah-ultra-slim-Capacity-Portable-Rechargeable-USB-Power-Bank-External-Battery-Charger-Pack-For-iPhone

Çin’in Apple’ı olarak adlandırılan Xiaomi, Powerbank Mi ile ülkemiz pazarına giriş yaptı. Farklı seçenekleri ile her kesime hitap etmek isteyen Xiaomi PowerBanklerini  5.000, 5.200, 10.000, 10.400 ve 16.000 mAh kapasitede kullanıcılarına sunuyor. Yurt dışında 20 dolara satın alınan 10.400 mah kapasitesindeki ürünün ülkemizde ki satış fiyatı ise 70 TL

xiaomi-mi-power-bank-pre-order

Sony’nin PowerBankları da oldukça kaliteli oluyor. Bu noktada bir PowerBanktan beklenen tüm enerjisini telefona aktarabilmesidir. Sony’de bu noktada oldukça başarılı bir marka. Sony CP-V10 10.000 mAh Power Bank ile 3000 mAh gücündeki telefonunuzu 3 kez şarj edebilmektesiniz. Tek eksik tarafı ise sadece 1 adet USB çıkışına sahip olması…

21c46f50aac3ea28d5425c21575fdac1

PowerBankların kralı nedir derseniz size Oppo VOOC PowerBank deriz. Zira bu ürün ile Oppo Find 7‘yi 30 dakikada %75 oranında şarj edebilmektesiniz. Yukarıda tanıttığımız tüm PoweBanklar ile telefonunuzu şarj ederken kullanmaya devam ederseniz ya aynı şarj yüzdesinin  korunduğunu ya da (oyun falan oynarsanız) şarjının bitmeye devam ettiğini görürsünüz. Oppo ise bu noktada yine mobil sektör ile dalga geçiyor ve farkını ortaya koyuyor…

Hızlının da hızlısı şarj teknolojisi VOOC ile geliştirdiği bu PowerBank bu bağlamda listemizin en güçlü ürünü oluyor…

oppo-R5-detail-deteksigadget-2

 

PowerBank alırken bunun markalı bir ürün olmasına dikkat edin. PowerBank’lerde sadece güce takılı kalmayın  ve bunun taşınabilir olmasının da önemini kavrayın. Bir PowerBank illa ki 10.000 mAh gücünde olmak zorunda değil. Belirttiği gücün ne kadarını size verebildiği en önemli alım kriterlerinden birisidir. Umarız hiçbir ürüne gerek kalmadan servet ödediğimiz akıllı telefonlarımızla daha uzun süre zaman geçirebiliriz…

Atari Belgeseli Çok Yakında Geliyor!