Teenage Mutant Ninja Turtles için Geri Sayım!

thumbnail 4661

Teenage Mutant Ninja Turtles (Ninja Kaplumbağalar) karakterleri, tarihin en başarılı kurgu karakterleri karakterleri arasına adını başarıyla yazdırdı. Reboot yapımıyla muazzam gişe hasılatı elde eden film, şimdi de devam yapımıyla taçlandırılıyor.

Kevin Eastman ve Peter Laird ikilisi tarafından, 1980’li yılların sonunda yayınlanan Teenage Mutant Ninja Turtles çizgi romanı, dünya çapında inanılmaz başarılara imza attı. Hayal gücünü sınırlarına kadar zorlayan dört kardeş, 1991 yılında ilk kez beyaz perdeye uyarlandı. İlk film ticari açıdan öyle başarılı oldu ki; iki devam filmi de izleyicilerin beğenisine sunuldu. Üçüncü yapım, her ne kadar öncüleri kadar ticari başarı elde edemese de, yapımcılar daima banka hesaplarına, bu dört kardeş ve fare ustaları sayesinde, birkaç sıfır kattı.

Üç farklı animasyon serisi (Son animasyon serisi 2012’de Nickelodeon kanalında yayına başladı ve şimdiden (henüz dördüncü sezon dahi bitmeden) beşinci ve altıncı sezon onaylandı.

Raphael, Leonardo, Michalengelo ve Donatello dörtlüsüne, dünya çapında eşine az rastlanacak, inanılmaz bir sevgi var. Michael Bay gibi, sinema tarihinin en tartışılan isimlerinden birisi yapımcı koltuğuna otursa da, 2014’de gösterime giren reboot, 120 milyon dolara karşılık, 500 milyon dolar gişe hasılatı elde etti. Hiçbir zaman popülerlik sorunu yaşamayan kardeşlerin ikinci macerası da, bu rakamlar karşısında kesinleşti.

Teenage Mutant Ninja Turtles

450 ile 200 milyon dolar civarında dolaşan yapım bütçesi ile Teenage Mutant Ninja Turtles: Out of Shadows, Mayıs ayının ikinci yarısında dünya çapında gösterime girecek. Filmde ezeli düşman Shredder’ın yanı sıra, Rocksteady ve Bebop gibi mutantlar da kötü adam rolünü oynayacak. Animasyon ve çizgi roman serilerinde sıkça karşılaştığımız Kraang ve X Boyutu da, filmde önemli rol oynayacak.

Yeni filmin yıldızları arasında  Megan Fox (Transformers, Transformers: Revenge of  Fallen) , Stephen Amell (Arrow’dan Oliver Quenn), Will Arnett (Lone Ranger), William Fichtner, Brian Tee, Tyler Perry, Brittany Ishibashi ve Laura Linney gibi popüler isimler yer alacak. Filmin yönetmenliğini Dave Green üstlenirken, Michael Bay yine yapımcı-yönetmen ünvanıyla taçlandırılacak.